Frankel – Black Caviar találkozó?

2012-03-07
Sir Henry Cecil, a világ legmagasabbra értékelt lovának, Frankel-nek a trénere szerint „fantasztikus” lenne, ha a ló megmérkőzne az ausztrálok szenzációs Black Caviar-jával, bár megismételte, hogy veretlen szupersztárja nem fog ebben a szezonban egy mérföldnél rövidebb távon futni.


Black Caviar várhatóan a Royal Ascot 6f Diamond Jubilee Stakes-en fog megmérkőzni Európa legjobb sprintereivel. Cecil úgy gondolja, hogy az első lehetőség arra, hogy a két híresség összemérje erejét az a Goodwood’s Sussex Stakes lenne a nyár folyamán, feltéve, hogy Black Caviar Angliában marad az Ascot után.


Arra a kérdésre, hogy örömmel várja-e ezt a kihívást, Cecil ezt felelte az ausztrál Sky Sports Radio-nak: „Természetesen. Szerintem fantasztikus lenne, de nekem azt kell tennem, ami a lónak a legjobb. Biztos, hogy nem hozom vissza a 7 furlong-os távra. Most az az elképzelés, hogy egy és negyed mérföldes távra megy.”


Cecil-re mély benyomást tett a Peter Moody által edzett Black Caviar teljesítménye, bár nem meglepő módon nem cserélné el Frankel-t. „Black Caviar-nak nagyszerű a temperamentuma. Mindent nagyon professzionálisan csinál, és nyilvánvalóan egy nagyon jó ló. De mi nagyon lojálisak vagyunk, Moody sem cserélné el a kancáját, én pedig biztosan nem cserélném el az én lovamat.”


Cecil megerősítette, hogy Frankel valószínűleg a Lockinge Stakes-en kezd májusban, és figyelmeztette riválisait, hogy készüljenek fel, hogy kilencszeres győztese még tovább fejlődött. „Eddig is csodálatos volt, de azt hiszem ebben az évben még jobb lesz.” – mondta.


Címkék: lóverseny,