Folytatódó vita a trafiktörvény módosításáról - Még mindig nem döntöttek

2013-02-12
Szocialista és jobbikos képviselők ismertették módosító javaslataikat a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról szóló, a sajtóban trafiktörvényként emlegetett törvény módosításának részletes vitájában.Az MSZP-s Józsa István azon indítványukat ismertette, amelyben nemzeti dohányboltokról nemzeti vegyesboltokról változtatnák a tervezett kereskedelmi egységek elnevezését, ahol elképzelésük szerint a kabinet által javasolt termékek és szolgáltatások mellett például tejtermékeket, pékárut, vagy mézeket és szörpöket is árusíthatnának. Elmondása alapján ezen előterjesztésükkel az eredeti javaslat képtelenségére kívánják felhívni a figyelmet. A szocialista politikus szerint ugyanis a kormány javaslata sérti a szabad piac szabályait, ezért jobban tennék, ha visszavonnák azt.

 

A jobbikos Kiss Sándor felszólalásában megköszönte a MSZP-s módosító javaslatot, mert - mint mondta - azon nagyon jót derültek. Felvetette azt is, hogy a kormány terve versenyjogi szempontból sem állja meg a helyét, mivel egyenlőtlen feltételeket teremt a kereskedők között.

 

Hegmanné Nemes Sára, a nemzeti fejlesztési tárca államtitkára válaszában azt mondta, a kormány a törvénnyel olyan folyamatot kíván elindítani, ami javítja a kiskereskedők forgalmát amellett, hogy a fiatalkorúak körében igyekszik visszaszorítani a dohányzást.

Az elnöklő Latorcai János ezt követően a javaslat vitáját lezárta.

Az Országgyűlés a jövő héten, várhatóan kétnapos üléssel folytatja munkáját.

 

Fortunaweb megjegyzés: Így feltételezhető, hogy jövő hétnél korábban nem lesz döntéshozatal az ügyben.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: dohánykoncesszió,