Fogadóiroda ismertető: Unibet

Sportfogadói szemmel
Az Unibet egyike volt azoknak az online irodáknak, amelyek magyar nyelven is elérhetőek voltak elég korán. Az iroda azóta nem sokat fejlődött, de sokak kedvelik kis hazánkban, és sokan kötődnek hozzá. A továbbiakban megnézzük, mik az erősségei, és mik a hiányosságai az irodának!

 

Be- és kifizetés:

Bankkártya, banki átutalás, Abaqoos, Skrill (Moneybookers) és Neteller segítségével is tudunk befizetést eszközölni, de ebben nincs semmi meglepő. Érdemes bankkártya segítségével feltölteni a számlánkat, hisz egyszerű, biztonságos, és még gyors is. (A Skrill sem lassú, de első feltöltésnél bankkártyát ajánlok!)

Kifizetési módok hasonlóak, a lényeg, hogy ha a befizetés bankkártyával történt, akkor nem kérhetjük ki a nyereményt például Skrillre. Az Unibet az első kifizetés előtt bekéri a szokásos személyi dokumentumok másolatát, és csak az ellenőrzés után teljesítik a kifizetést. Megszokott procedúra, ez mindenhol így zajlik, és így is van ez rendjén! Nekem sosem volt problémám ilyen szempontból az Unibettel, teljesen megbízhatóak. Rengeteg ismerősöm fogad itt, de panaszt még sosem hallottam, hogy bármilyen probléma lett volna a ki- és befizetéssel.

 

Első befizetés bónusz:

Minden iroda próbálja valahogy magához csalogatni az ügyfeleket, nincs ez másként itt sem. Az Unibet jelenleg 50%-os befizetési bónuszt kínál, egészen 10.000 Ft-ig. Tehát ha igényt tart valaki a maximális bónuszra, akkor 20.000 Ft-ot kell befizetni.

Ez eddig jó hangzik, de most jön a feketeleves. Ahhoz, hogy ki tudd venni a bónuszt, 12 alkalommal kell azt megforgatni, és csak 1.60 fölötti szóló oddsok számítanak bele. Régebben, amikor még én regisztráltam, ’csak’ hatszor kellett forgatni, de az idők változnak.

Bizony nem a legcsalogatóbb kezdőbónusz a piacon, de legalább el lehet mondani, hogy van. Nem egyszerű kiforgatni, de nem lehetetlen. Szerencse és türelem kérdése az egész. Azért általában a kettő közül az egyik mindig hiányzik…

 

Kínálat:

Én azt vallom, egy irodát a kínálata alapján kell megítélni elsősorban. Ilyen szempontból az Unibet jó irodának számít! Minden valamire való sportra lehet fogadni, és nemzeti bajnokságok alsóbb osztályaira is. Volt itt régebben még magyar NBII is, de mióta a bundameccsek felszínre kerültek, azóta ezt hanyagolja az Unibet. (Ha lenne is, akkor is rendesen tétkorlát alatt lenne a találkozó!)

Labdarúgásra nagyon jó a kínálat, sőt vannak hosszú távú (ún. long term) fogadások is. Lehet bajnokságok gólkirályaira fogadni, lehet fogadni arra, hogy XY játékos hová igazol a nyáron, de ugyanígy edzőkre is vannak speciális fogadások. Akit nem zavar, hogy hónapokig áll a pénze, azoknak jó pár hosszú távú fogadást kínál az iroda!

Aki szeret például kosárlabdában csapat under/overre fogadni, abban is élen jár az Unibet. Sőt az események is időben bekerülnek a kínálatba, egy-két nagyobb, és népszerűbb iroda ezt nem mondhatja el magáról…

Én azt mondom, a kínálattal nem lesz probléma az Unibetnél, itt nagyjából minden megtalálható, amire fogadni érdemes.

Sőt nagyobb focimeccseknél lehet fogadni labdabirtoklási %-ra, kapuralövések számára is, ami egyedi, és nem sok iroda kínál hasonló fogadási típusokat. (Én már csak ezek miatt is töltök fel ide pénzt néha, főleg Bajnokok Ligája találkozók előtt!)

 

Oddsok:

Az Unibet által kínált oddsokra úgy általánosságban semmi panasz nem lehet. Ha odds-összehasonlító oldalakon nézelődik az ember, gyakran az Unibetnél találja meg a legmagasabb szorzót a piacon. (Persze vannak kisebb irodák, akik néha túllicitálják a legnagyobb irodákat is, de azért vigyázni kell, nem árt, ha ki is fizetik a nyereményed!)

Az Unibet oddsaira általánosságban elmondható, hogy jobbak az átlagnál, ötös listán körülbelül a 3/4-et adnék az irodának, de talán a 4-est is megérdemelnék.

 

Élő fogadás:

Az Unibetnél nem sűrűn fogadok élőben, és azt is leírom, hogy miért. Az élő fogadás rész egy külön ablakban jön fel, és nagyon gyakran probléma adódik vele. Mindig frissíteni kell valamit, amitől elmegy egy idő után az ember kedve.

Az élőben fogadható események számát bővítették az évek során, ebben azért érezhető a fejlődés, ezt a javukra kell írni. Viszont a felülettel kezdhettek volna valamit, mert mióta megjelent az Unibet a magyar piacon, szerintem azóta nem változtattak rajta, pedig időszerű lenne.

Az élő fogadás egyediségét az adja, hogy menet közben úgymond meggondolhatod magad, és kiszállhatsz az adott fogadásból. Erre egy példa:

Teszel 1000 Ft-ot arra, hogy az adott meccsen 2,5-nél több gól lesz. Ezt élőben 1.90-es oddsal fogadtad meg. Mondjuk rád mosolyog a szerencse, és a 24. percben már 1-1 az állás. Ilyenkor nem kell feltétlenül megvárnod, hogy megszülessen a harmadik gól, mivel az Unibet felajánlja, hogy kb. 1.65-ös oddson elszámolja neked, és azonnal kiszállhatsz nyereséggel.

De olyan is előfordul, amikor ugyanúgy fogadsz egy meccsen, hogy lesz legalább három gól. Leülsz, nézed a meccset, és látod, hogy a két csapat csak gurigázik, egyik sem nagyon akar támadni, kevés a helyzet. Ilyenkor is ki lehet szállni, de természetesen ugyanazt a tétet már nem kapod vissza, csak egy bizonyos százalékát. De ez még mindig jobb, mintha az egész odaveszne.

Erre nagyon büszke az Unibet, de hogy őszinte legyek, én nem tartom olyan nagy dolognak. Nagyjából ugyanaz, mintha ellenfogadnál, de talán egy csöppet elegánsabb és egyszerűbb.

 

Ügyfélszolgálat:

E-mail, ingyen hívható zöld szám, és élő chat is a fogadók rendelkezésére áll, ha kérdésünk van, vagy problémánk adódik. Amikor én kerestem őket, mindig kielégítő választ kaptam. A chaten is olyan ügyfélszolgálatossal beszélsz, aki azért képben van, és nem csak sablonszöveget másol be neked. (Sajnos sok helyen előfordul…)

Ügyfélszolgálat szempontjából tehát egy jó iroda, a live chat pedig lehetőséget biztosít, hogy azonnal választ kapj a kérdéseidre.

 

Felület, fogadószelvény:

A zöld-fehér alap sokaknak bejön, igazából az egyszerűségében rejlik a bája. Nincs nagyon túlcicomázva, de nem is kell. Viszont a fogadószelvénye nem a legjobb. Nagyon oda kell figyelni, hogy hány nullát írunk az egyes után, mert az a kis mező, ahová a tét összegét írjuk, velem már kibabrált. Valahogy kicsit késnek a számjegyek, tehát amikor leütöd, nem egyből jelenik meg. Ez persze nem a világvége, de hányszor előfordul, hogy másodpercekkel meccs előtt jut eszedbe, hogy valamit fogadni kellene erre a találkozóra. Ekkor kapkod az ember, és csak arra figyel, hogy időben meg tudja rakni a fogadást.

Egy jó tanács: Mindig ki kell várni egy picit, mielőtt rákattintanál a véglegesítésre egy fogadószelvénynél! Ez minden irodánál, minden fogadószelvénynél érvényes, de itt különösen!

 

Összefoglalva: 

Az Unibet egy megbízható iroda, nekem pénzem itt még nem veszett oda. Igazából semmi problémám nem volt velük, úgyhogy tiszta szívvel tudom őket ajánlani azoknak, akik az online sportfogadásra adják a fejüket.

 

Van itt szupertotó is, meg 0-0-s fogadásbiztosítás egy-egy meccsre, de ezektől azért nem esünk hasra. A szupertotót is sokan szeretik, bár megmondom őszintén, én örülök, ha két meccset eltalálok egy szelvényen :D

 

Amit viszont meg kell említeni, hogy az Unibet nem igazán szereti, ha sikeres vagy. Engem kevés iroda korlátozott le, de az Unibet igen. Volt egy sikeresebb időszakom, amikor ennél az irodánál játszottam. Egyszerűen csak szerencsém volt, és amire fogadtam, szinte minden bejött. Ilyen 10-15 ezer forintokkal fogadtam már, hisz hatjegyűre hízott a bank. Ekkor betelt náluk a pohár! Már nem emlékszem pontosan, csak úgy nagyságrendileg mondom, hogy kb. 15.000 Ft-tal akartam fogadni egy eseményre, nem is nagy odds-sal, de a 15.000 Ft helyett kb. csak 8.000-el engedte megtenni. 

Aztán többször előfordult még hasonló, egyszer F1-re akartam fogadni, hogy bejön a verseny alatt a Safety Car. 25.000 Ft-tal akartam tenni, de itt is csak a tét felét fogadta el. (Sajnos erre mai napig emlékszem, hisz a Safety Car vagy háromszor is bejött futam közben, így nyertem volna, nem is keveset.) 

Ekkor kezdtem tőlük elpártolni, pedig ha nem korlátoznak le, biztosan többet játszanék náluk, mert a szorzók, és a kínálatuk alapvetően jó! És valljuk be, aki évek óta fogad, legyen bármilyen szerencsétlen is, előbb utóbb lesz olyan időszaka, hogy bármire fogad, az bejön! Ja, és megjegyzem,  tényleg csak szerencsés időszakom volt… Tehát aki nagyban fogad, az készüljön fel, hogy ha sokat nyer, korlátozva lesz. Nem az egyetlen iroda a piacon, aki ezt alkalmazza sajnos.

 

Alapvetően azért nincs velük baj, a nyereményt kifizetik, és ez a lényeg. Én is feltöltök néha hozzájuk, mert van egy két fogadási típus, amire elég jó oddsot kínálnak, és sokkal hamarabb kitesznek egy-egy olyan eseményt, amire fogadni akarok.

Ha nem játszol nagy összegekkel, nem elsődleges szempont az élő fogadás, akkor itt jól fogod érezni magad. De ha a sportfogadás netán fizetés kiegészítésként szolgál, vagy eleve nagyobb összegekben fogadsz, akkor az Unibet nem neked való! Hobbifogadóknak viszont kiváló, és a legfontosabb szempont, hogy megbízhatóak.

 

Régebben, úgy 3-4 éve rendszeresen kínáltak újrafeltöltési bónuszt is, de újabban ezt nem lehet elmondani róluk. Talán a válság őket is érzékenyebben érintette, hisz ezek a re-load bónuszok az utóbbi egy-két évben már nem jellemzőek.

Megemlítem még, hogy régebben lehetett chaten újrafeltöltési bónuszt kérni. Egyszerűen csak fölmész a chatre, és megkérdezed, hogy nincs-e személyre szóló újrafeltöltési bónusza az irodának számodra. Ez régen működött, úgyhogy érdemes megpróbálni, ha már úgyis töltenél fel pénzt :D –ez viszont egyedi volt az irodák közt, ha máshol ezt megpróbáltad, egyből elhajtottak, itt az Unibetnél viszont nem.

 

Sok sikert mindenkinek, aki regisztrál! Átvágni itt biztosan nem fognak, úgyhogy nyugodt szívvel tudom őket ajánlani!

 

-oak-