Fogadóiroda ismertető: NetBet

Sportfogadói szemmel
Személyes tapasztalatok, tippek, trükkök, melyeket érdemes megfontolni, ha sportfogadásra adjuk a fejünket.

 

Be-, és kifizetés:

Először is a befizetési módokról: Gyakorlatilag minden játszik náluk, a legkülönbözőbb módszerekkel tudunk befizetést eszközölni. A banki átutalás, hitelkártya, moneybookers (skrill), neteller mellett még rengeteg befizetési mód elérhető, ezzel aligha lesz probléma.

Kifizetés: Én eddig egyszer kértem innen ki pénzt, akkor semmi probléma nem volt vele. Kártya segítségével fizettem be, és oda is kértem ki a pénzem. Nem hamarkodták el az utalást, beletelt jó 10 munkanapba (ami persze részben az OTP Bank hibája is volt anno…Manapság, köszönhetően egy-két törvényi változtatásnak is, 1-3 nap alatt számlánkon a pénz).

 

Első befizetés bónusz: (Jelenleg magyarországi ügyfeleknek nem jár!)

100 €-ra adnak 50%-os bónuszt, vagyis 100 €-t kell befizetni, hogy a maximálisan igényelhető 50 €-t megkapjuk. Ha pl. csak 60 €-t fizetünk be, akkor 30 €-s lesz a kapott bónusz.

Regisztrációnál a promotion code mezőbe a WELCOME50 kódot kell beírni!

A bónuszt csak akkor írják jóvá, ha a befizetett összeget egyszer megforgattuk, azaz a befizetett összeg értékeben játszottunk sportfogadáson. Csak az 1.60-nál magasabb oddsokkal megtett események számítanak bele a forgatásba. Persze alacsonyabb oddsú eseményekre, piacokra is fogadhatunk, csak az nem számít bele a forgatásba.

De ezzel igazából egyelőre kár foglalkozni, hisz sajnos nekünk, magyaroknak nem adnak bónuszt jelenleg!

 

Kínálat:

A netbet kínálata igazából átlagos. Se nem túl bő, de nem is arcpiritóan gyenge. Pl. próbából megnéztük, kínálnak-e szorzókat a magyar női kézilabda NBI meccseire, és igen. Igaz, csak háromesélyre fogadhatunk, de legalább valami. Akik viszont a kevésbé populáris sportokat kedvelik, biztosan lesz hiányérzetük a kínálatot illetően. Azok, akik a BL-t, vagy az európai top bajnokságokat favorizálják, simán megtalálják számításaikat. 

 

Oddsok:

Az oddsok sem a legjobbak, az átlagos szót is csak félve írom le. Viszont talán megérdemlik, mert ügyelnek arra, hogy az aktuális szorzók ne nagyon legyenek alacsonyabbak az átlagnál. Hogy magasabbak legyenek, attól meg nem kell félni  :D Sajnos…

 

Élő fogadás:

Korábban, amikor még bet770 volt az iroda neve (ez volt a netbet elődje), eléggé gyerekcipőben járt az élő fogadás rész. Napjainkra viszont nagyjából bet365 szintű az élő fogadás rész. Random módon egy vasárnap délelőtti időpontban összehasonlítottuk a bet365 és a netbet élő fogadási kínálatát, és nagyjából 95%-ban fedte egymást a két bukméker iroda. Ez jó hír, hisz az online fogadás egyik nagy előnye, hogy élőben is fogadhatunk! Fontos szegmense a sportfogadásnak, többen szinte csak élőben játszanak, gólokra, szögletekre fogadva, attól függően, hogy egy-egy mérkőzés hogyan alakul. Ha nem is 10/10-es az élő fogadás rész, de határozottan működőképes, és kielégítő.

 

Ügyfélszolgálat:

Az ügyfélszolgálatról, vagyis az ún. supportról nekem nem sok személyes tapasztalatom van. Lehet nekik e-mail küldeni, telefonálni, faxot küldeni, vagy postai úton levelet, de ez az internet korában szintén olyan dolog, ami nem divatos, és nem is praktikus. Live chat van, de előfordul, hogy sokat kell rá várni, mire végre rád kerül a sor. De még mindig a Live Chat az, amely a legpraktikusabb, ha az embernek problémája, vagy kérdése adódik. Viszont magyar nyelven chatelni nem lehet, így nem árt, ha az ember beszél egy idegen nyelvet, lehetőleg az angolt.

 

Felület, fogadószelvény:

Semmi extra, teljesen átlagos a felülete. Talán elsőre még picit gagyinak is tűnik, már maga a logó sem túl extra. A fogadószelvény is átlagos, viszont legalább kombi és system fogadások is könnyen összehozhatóak.

 

Összefoglalva:

A NetBet aligha lesz a kedvenc fogadóirodád! Semmi olyasmi nincs itt, ami ne lenne máshol, más sokkal megbízhatóbb fogadóirodánál. Angol nyelvű fórumokon sok negatív hangvételű komment van, aminek biztos van alapja, ha nem is mindnek. Nem szabad elfelejteni, hogy a netbet a bet770 utódja, márpedig a bet770-el adódtak korábban problémák. Mióta netbet néven működik az iroda, vagyis a sportfogadás rész, nagy fejllődésen ment keresztül.

Minket, magyarokat nem igazán szeretnek az online irodák, vagyis a többségük nem, mert ún. ’bónuszvadász’ népnek vagyunk elkönyvelve. Olyannak, aki beregisztrál, kijátssza a bónuszt, aztán soha többet nem fizet be. Tény, hogy sok ember csak a bónusz miatt regisztrál egy-egy irodához… A netbet nem is ad bónuszt jelenleg a magyar állampolgároknak, de nem csak mi vagyunk diszkriminálva, hanem fél Európa... Lehet, hogy előbb-utóbb változik a helyzet, és a magyarok számára is kínálnak bónuszokat, de egyelőre ez nem így van.

 

Aztán érdekesség, hogy hiába lehet például angol font alapú számlát is nyitni a regisztrációnál, amikor elkészül a számlád, mégis csak €-s lesz. :D Nem feltétlenül nagy probléma ez, csak érdekesség.

 

Sajnos a szelvények kiértékelésénél sem a leggyorsabbak. Nagyobb jelentőségű eseményeknél is előfordul, hogy mérkőzés vége után több órába telik, mire a nyereményt jóváírják. Ez főleg az esti órákban van így, de napközben is simán előfordul … nem kapkodnak, annyi szent!

 

Az biztos, hogy ha egy ismerősöm azt mondaná, hogy ajánljak neki egy online irodát, nem a Bet770 lenne az első. De a top10-be se férne be, az biztos. Eleve, nem elérhető magyar nyelven, egy középfok közeli angol tudás nem árt. Ha minden flottul megy, akkor még nem is nagy baj, de ha valami probléma adódik, csak angolul tudod elmondani gondod, bajod, az meg nem egyszerű.

 

További probléma, hogy az oldal néha egyszerűen megfagy. Nem böngészőtől függ, nem is feltétlenül az internetkapcsolattól. Egyszerűen megadja magát az oldal, és csak úgy lehet megoldani a problémát, ha egyszerűen újraindítod a rendszert. Így elég kellemetlen, ha valamilyen más oldalt böngészel, esetleg kommentelsz, ügyeket intézel, mert lefagy az egész géped, és indíthatod újra. Nem igazán kellemes érzés...