Fogadni is lehet majd az Alagi Lovasfesztiválon

2013-02-28
Valami különleges, egyedülálló rendezvény, amely mérföldkő lehet a hazai militarysport történetében.

 

A tavaly őszi sikeres premier után a szervezők még magasabbra tették a lécet és május 25-26-án már nem csak CIC egy és két csillagos, de a világversenyekre is kvalifikáló három csillagos versenyt is rendeznek a történelmi helyszínen. Mindezt ráadásul olyan körítésben tervezik, amelyre remélhetőleg a teljes magyar lovastársadalom felkapja a fejét. 

 

A nyitónap hangulata a Kincsem Parkban a díjlovaglással és a díjugratással, párhuzamosan ügetőversennyel még csak a hazai átlagot haladhatja meg. Másnap Alagon azonban minden a csúcsra pörög és reményeink szerint a még nemzetközi viszonylatban is nagyszámú nézősereg mellett 11 órától indul a terepverseny, majd 17 órától a hivatalos galopp futamok, fogadással. 

 

A helyi nézőket a legmagasabb szintű tájékoztató rendszer várja, profi hangosítással és óriáskivetítővel, ám az igazán nagy durranás az élő, 8 kamerás HD tv közvetítés lesz. A terepversenyt az egész világon teljes egészében láthatják az érdeklődők az internetes közvetítésnek köszönhetően, míg a lóverseny futamok a military verseny részletes összefoglalójával, és a háromcsillagos terep élő közvetítésével a Sport M csatornán lesznek láthatóak 15 órától. 

 

Az Alagi Lovasfesztivált intenzív marketingkampány előzi meg, így várhatóan soha nem látott tömeg ismerheti meg a lovassport leglátványosabb olimpiai szakágát. A szervezők ígérete szerint a pálya rendkívül magas színvonala garantált, hiszen a tervező ezúttal is az angol Ronald Alexander, aki az alagi körülményeket egyszerűen csak a tökéletes jelzővel illette, így bízhatunk benne, hogy mindhárom kategóriában a régió legjobbjai állnak starthoz. 

 

Mindenesetre a szervezők a pénzdíjakkal is próbálják a top lovasokat Dunakeszire csábítani, például a három csillagos verseny 5000 eurós összdíja ebben a szakágban a legmagasabb, amit valaha kiosztottak Magyarországon.      

 

 

Címkék: lóverseny,