Fogadási botrány: vádat emelhetnek világ legjobb játékosa ellen

2012-10-03
Megroppanhat a világ egyik legjobb kézilabda-bajnoksága, ha bebizonyosodik, hogy az utóbbi tizenegy szezonban tíz bajnoki aranyat nyert Montpellier játékosai fogadási csalást követtek el egy májusi bajnokin.

 

Május 12-én a már bajnok Montpellier férfikézilabda-csapata nemcsak váratlan, 31-28-as vereséget szenvedett a bennmaradásért küzdő Cesson-Sevigne ellen, de a mérkőzésre meglepően sok fogadást kötöttek, amelyek összesen 200 ezer eurós haszonnal zárultak. Ennek következményeként tizenhét személyt, köztük kézilabdasztárokat is őrizetbe vett a párizsi rendőrség a vasárnap délutáni, PSG-Montpellier bajnoki után.

A kétszeres olimpiai bajnok Nikola Karabatic azon az összecsapáson nem lépett pályára, de elismerte, hogy fogadott az eredményre, a csalást azonban társaival együtt tagadja. Kedden állnak vizsgálóbíró elé, ha elítélik őket, öt év börtönt is kaphatnak.

A világ legjobb kézilabdázójának tartott Nikola Karabaticot, valamint testvérét, Lukát a hírek szerint szabadlábra helyezték kihallgatásukat követően, de a francia sajtó szerint hamarosan ellenük is vádat emelnek. Luka Karabatic barátnője, a modell Jeny Priez bírósági felügyelet alá került, óvadék ellenében szabadlábra helyezhető, de neki is bíróság elé kell állnia. Priez bevallotta, Luka Karabatic kérésére fogadott a mérkőzésre a kézilabdázótól kapott pénzzel.

A sportolók elismerik a fogadás tényét, ügyvédjeik azonban kihangsúlyozták, hogy nem történt bundázás, nem veszített szándékosan a Montpellier.

 

Az origo.hu részletes beszámolója az alábbi linken olvasható.