Foci-vb 2018: Salah elvileg kezd, ennek aligha örülnek a házigazdák

2018-06-19
Egyiptom nagy csatában ugyan, de kikapott Uruguay ellen. Eközben a nyitómeccsen az orosz válogatott átgázolt a szaúdi együttesen, így méltán vezeti az A-jelű négyest. Ha Golovinék este is nyernek, a továbbjutás garantált. De nyernek-e?

Oroszország - Egyiptom

Ki tudja, mi a végeredménye az Uruguay - Egyiptom meccsnek, ha Salah kezd. Simán lehet, hogy Egyiptom nyer. Salah elvileg Oroszország ellen már pályára lép, most már nincs mire várni, be kell vetni még akkor is, ha nincs 100%-os állapotban. Szükség van rá, és az is tuti, hogy ha játszik, akkor jól játszik.

Márpedig, ha játszik, akkor jó esély van rá, hogy ez a két tipp jönni fog:

Legnagyobb sebességgel futó játékos Egyiptom csapatában játszik @ 2.50 (unibet)

Az oroszok nem feltétlenül a gyorsaságukról híresek, talán egyedül Cherysev az üdítő kivétel. Az egyiptomiaknál viszont ott lesz Salah, aki labdával is tud 33 km/h-ás sebességet, hát akkor labda nélkül... Bőven 36 km/h óra felett tud, de ott lesz Elneny, aki szintén a PL-ben edződik, és nem a lassú játékosok közé tartozik. Az oroszoknál az első meccsen Mario Fernandes érte el a legmagasabb sebességet, 31.5 km/h-át. Salah labdával tud ennyit, de ha labda nélkül kell majd befutni egy védelem mögé lökött indítást, akkor még 90-95%-os állapotban is bőven gyorsabb lehet.

 

Egyiptom kaput eltaláló lövései 3.5 felett @ 1.90 (unibet)

Ha Salah játszik, akkor az egész egyiptomi válogatott másképp néz majd ki. Máshogy is játszik. Ott lesz a vezér, az a játékos, akinek Egyiptom a vb-re való kijutást köszönheti. Persze, csapatjáték, de ha ő nincs, akkor nincs, aki gólokat lőjön. Uruguay ellen sem ment, nem volt kreativitás, nem volt váratlan húzás. A taktika is nyilván az volt, hogy valahogy kihúzzák a fáraók 0-0-al, de a terv a hajrában becsődölt.

Oroszország ellen viszont a győzelem a cél, és mi más lenne nulla ponttal. Győzni márpedig csak úgy lehet, ha előjátékban is mutat valamit Egyiptom. Uruguay ellen 3 kaput eltaláló lövést hoztak össze Mohsenék, este ennél a háromnál kell eggyel több. Ha Salah játszik, akkor ez vélhetően össze is jön. Előkészítésben és befejezésben is átlagon felüli játékos, nagyon sokat jelent az afrikai csapat számára, ha ő a pályán van.

Címkék: sportfogadás, tipp,