Foci-vb 2018: Megtaláltuk a tutit a portugál-spanyolra!

2018-06-12
Pénteken rendezik az első csoportkör legnagyobb rangadóját a vb-n, összecsap a két ibériai válogatott, Portugália és Spanyolország.

Portugália - Spanyolország

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 3.5 felett

Unibet odds 1.53

Kezdés: péntek, 20:00

 

Ahhoz képest, hogy két szomszédos országról van szó, jó régen találkoztak. Még a 2012-es Eb-n futottak össze, annak is az elődöntőjében. Az a meccs még a 2*15 perc ráadással sem hozott gólt, büntetőpárbajban ment tovább a Vörös Fúria, amely végül a döntőben 4-0-al küldte haza az olaszokat.

Gól nem volt, volt viszont büntetőlap. A luzitán védelem mindegyik tagja kapott lapot már a 90 perc során. Pepe és Alves mellett besárgult Coentrao, Pereira és Veloso is. Kisebb csoda, hogy Meireles megúszta azt a találozót lap nélkül, ismerve a stílusát, meg a feladatkörét.

A spanyolok közül a rendes játékidőben hárman kaptak lapot. Ramos lapja szinte evidens, talán rá tippeltünk volna elsőként. Nem volt meglepetés Busquets sárgája, labdaszerzőként ez benne van, mint ahogy benne volt a védelem szélét záró Arbeloánál is.

A mi tippünk, hogy most sem maradunk lapok nélkül. Miért is maradnánk? Presztízs-meccs, ráadásul a tét sem pici, hisz amelyik csapat itt nyerni tud, az jó eséllyel tovább is jutott. Azért a másik két válogatott, Irán és Marokkó nem képvisel akkora játékerőt. Mindkét együttes mindent meg fog tenni, hogy a másiknak keresztbe tegyen.

Nehogy már ne legyen minimum 4 lap ott, ahol a védelmekben ott van Ramos és Pepe. Vagy Carvajal, aki idén rengeteg lapot gyűjtött a bajnokságban és a BL-ben is. Carvajalnak ráadásul most csapattársát, Ronaldót kell majd többször megállítani. Nagyon kemény csaták lesznek a középpályán, ráadásul a vb-ken mindig van olyan játékelem, amit a sporik kifejezetten büntetnek. Van, hogy a hátulról való szerelést büntették, egy időben a könyökhasználat volt kiemelve, sőt azonnali pirossal kellett büntetni, amelyik játékos túlzásba vitte a könyök haználatát, ami kifejezetten sérülésveszélyes. A FIFÁ-nál biztosan most is biztosan felhívják a játékvezetők figyelmét erre-arra, hogy bátran használják a lapokat, de itt simán benne van egy-két lap reklamálásért is.

Ne feledjük, Brazíliában legutóbb a spanyolok a csoportból sem jutottak tovább, és ugyanígy jártak a portugálok is. Ezért sem valószínű, hogy belemennek egy unalmas 0-0-ba a felek, és úgy lesznek vele, hogy majd Marokkó és Irán ellen megoldják... Feszült kis találkozó lesz ez, véleményünk szerint minimum 4 lapot kioszt majd a spori, akinek személye egyelőre (kedd délelőtt) még ismeretlen.

Címkék: sportfogadás, tipp,