Floyd Mayweather fogadásban is tarolt; a hírhedt politikai fogadó azonban mindent elveszített

2015-05-18
Úgy tűnik Floyd Mayweather sikerszériája nem csak a ringben, hanem a sportfogadásban is folytatódik: az évszázad bokszmeccsének megnyerése után a napokban 827 ezer dollárt, azaz 220 millió forintot kaszált egy kombinált szelvénnyel!

 

A “Money”, azaz “Lóvé” becenévre is hallgató 38 éves boxoló hű maradt nevéhez: a napokban az Instagramra posztolta azt a szelvényt, mellyel óriásit kaszált. Ezen az látszik, hogy egy sor kosárlabda meccsre, és a Gennady Golovkin – Willy Monroe összecsapásra leadott 350 ezer dolláros tippjeivel 827.272,73 dollárt nyert. 

 

 

"Az utóbbi 4 nap klassz volt. Fizetnek azért, amiért másokat nézek, ahogy szórakoztatnak. Semmit sem csinálok ingyen. 350 ezer dollárral fogadtam, és 827 ezret kaszáltam." - írta Mayweather az Instagramján.

 

Mayweather igen jó hónapot tudhat magáénak, hiszen május 2-án az évszázad mérkőzéseként beharangozott meccsen legyőzte Pacquiao-t, és így a már meglévő WBC és WBA világbajnoki címe mellé megszerezte a WBO-ét is.  Mayweather tehát továbbra is veretlen, eddigi profi pályafutása során 48 győzelmet aratott, ebből 28-at kiütéssel. Amerikai szaklapok szerint az amerikai öklöző összességében 150-180 millió dollárt vihetett haza a meccsről, ez volt minden idők legjobban fizetett meccse. Az előző pénzrekordot is Mayweather tartotta: 2013-ban 41,5 millió dollárt keresett a mexikói Saúl Álvarez elleni meccsel.

 

Nem volt ilyen sikeres az elmúlt hét annak a politikai fogadónak a számára, aki 2014-ben 193 ezer fontot, azaz 81 millió forintot nyert a skót népszavazásra tett tétjével. A játékos ugyanis idén februárban gondolt egy merészet, és 200.000 fontot tett fel 2/9 odds mellett arra, hogy függő parlament alakul ki a brit választásokon (tehát, hogy egyik párt sem rendelkezik egyértelmű többséggel). 

Ez – mostanra már tudjuk – rossz döntés volt, hiszen David Cameron és a konzervatív párt többségbe került a május 8-i választásokon. 

 

„Az este folyamán majdnem végig meg voltunk győződve arról, hogy játékosunk nyerni fog, de aztán a dolgok fordulatot vettek.” – nyilatkozta az eset kapcsán a William Hill szóvivője. „Ez a legnagyobb összeg, melyet egy játékos valaha is veszített politikai fogadással, de beszéltem ügyfelünkkel, és nem adja fel, bár egy ideig most kisebb tétekkel fog játszani. Sokkal inkább aggasztotta az elveszített fogadásnál az, hogy a választásokkal kapcsolatos elemzése nem vált be. Mindenesetre figyelemreméltó fogadási sor volt az övé, és bár veszített, sok más ügyfelünk számára igazán gyümölcsöző volt a választás. Meglehetősen sokba került nekünk az az éjszaka.”

 

 

 
Címkék: fogadás, sportfogadás,