Finnországban landolt a Eurojackpot lottó rekordnagyságú főnyereménye

2014-04-09
A múlt pénteki Eurojackpot sorsoláson gazdára talált a lottójáték történelmének eddigi legnagyobb, 57 millió eurós főnyereménye, melyet egy finn lottócsoport nyert meg.

 

A 10 tagból álló lottószindikátus Finnország egy kis városában, Akaa-ban vásárolta meg a szelvényt, melyen aztán az április 4-én kisorsolt mind a hét szám (10, 16, 28, 30, 33 + 4, 6) stimmelt, és így megnyerték az Eurojackpot lottó eddigi legnagyobb, több, mint 17 millió forintot érő jackpotját.

 

A helyi lottótársaság, a Veikkaus  tájékoztatása szerint ez volt a harmadik alkalom, hogy Finnországban nyerték meg az Eurojackpot főnyereményét, és természetesen ez mind közül a legnagyobb. Az előző rekordot jelentő 46 millió eurós jackpotot egy német játékos nyerte meg 2013. áprilisában.

 

A szelvényt értékesítő bolt munkatársának elmondása szerint, miután elterjedt a hír, hogy egy helyi játékos nyerte meg a főnyereményt, az emberek elözönlötték a boltot abban reménykedve, hogy rájuk is ragad egy kis szerencse, és ők lesznek majd a következő sorsolás 10 millió eurós fődíjának szerencsés nyertesei. 

 

A páneurópai lottójáték szervezői szerint egyébként nem csak a játék jackpotja hanem az eladási adatok is rekordot döntöttek múlt hét pénteken: Európában mintegy 45 millió euróért vásároltak szelvényt a játékosok, csak a finn állampolgárok 7 millió eurót költöttek Eurojackpot szelvényre.