Fenninger nyert, Miklós 15. szuper-óriásműlesiklásban

2014-02-15
Az osztrák Anna Fenninger nyerte a női alpesi sízők szuper-óriásműlesikló versenyét a szocsi téli olimpia szombati napján. Miklós Edit remek síeléssel a 15. helyen zárt.

 

A 24 éves győztes - aki 2011-ben világbajnok volt szuperkombinációban - több mint fél másodperccel előzte meg a kifejezetten nehéz pályán második idővel célba érő háromszoros ötkarikás bajnok német Maria Höfl-Riescht, és ezzel pályafutása első olimpiai sikerét aratta.

 

Az osztrák edző által kijelölt pályán az arany mellett a bronzérem is egy osztráknak, Nicole Hospnak jutott. A pálya nehézségét jól mutatja, hogy a 49 indulóból 18-an nem is értek célba.

 

A szerdán lesiklásban hetedik, ezzel a magyar alpesi sízés történetének legjobb ötkarikás eredményét elért Miklós Edit - bár ez a gyengébbik száma - nagyszerű teljesítményt nyújtva, a pálya nehezebb szakaszain is szépen síelve, 2.35 másodperces hátránnyal a 15. helyen zárta a versenyt. 

 "Szerettem volna megint a legjobb tízbe kerülni, de nem vagyok elégedetlen ezzel a hellyel sem. A pálya felső szakasza most sem sikerült jól, hibáztam azon a részen" - mondta az MTI-nek Miklós Edit, aki kedden még az óriás-műlesiklásban áll rajthoz.

 

A szám másik magyar indulója, Berecz Anna 28. lett.

"Engem nem zavart ez a nagy meleg, de a pálya végén, ahol nagyon sokan kiestek, talán túl óvatos voltam. Ahogy lesiklásban, úgy most is lehetett volna jobb a menetem, ezért nem vagyok elégedett az időmmel" - értékelt Berecz.

 

Az előzetesen az éremesélyesek között emlegetett liechtensteini Tina Weirather sérülés miatt végül nem állt rajthoz.  

 

Női szuper-óriásműlesiklás:

 

1. Anna Fenninger (Ausztria) 1:25.52 perc

2. Maria Höfl-Riesch (Németország) 1:26.07

3. Nicole Hosp (Ausztria) 1:26.18

...15. Miklós Edit 1:27.87

...28. Berecz Anna 1:33.07

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,