Felvásárolja az Amaya a PokerStars-t!

2014-06-13
Az Amaya kanadai online szerencsejáték vállalat szeptember 30-án 4,9 milliárd dollárért felvásárolja a PokerStars és a Full Tilt Poker anyacégét, és ezzel a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett online szerencsejáték cége lesz.

 

A PokerStars és a Full Tilt Poker a világ legnépszerűbb és legjövedelmezőbb online póker brandjei, összesen 85 millió regisztrált játékosuk van. A tegnap éjjel megerősített megállapodás értelmében az Amaya-é lesz a két vezető online pókerbrand anyavállalatának, az Oldford Group Limitednek a 100%-a. Az Amaya reményei szerint a megállapodással felgyorsíthatják a brand visszatérését az amerikai piacra.

 

A tavalyi évben az Oldford csoport 1,1 milliárd dollár bevételt ért el, mely 13 százalékos növekedés volt az előző évihez képest, EBITDA-ja 420 millió dollár volt. Az idei évben 600-640 millió dollár közötti EBITDA-t várnak. 

 

A megállapodás értelmében, melyet egyhangúlag jóváhagyott mindkét cég igazgatósága, az Oldford Group részvényesei - élükön a PokerStars alapítójával és vezérigazgatójával, Mark Scheinberggel - az Amaya teljes tulajdonú leányvállalatának adják át részvényeiket. A szerződés aláírásával Scheinberg és az Oldford Group többi vezetője minden pozíciójáról lemond a vállalatban. A Rational Group ügyvezető csapata megmarad, és az online pókertermek szolgáltatásait sem érinti a tranzakció.

 

A vételár készpénz, új hitellehetőség és sajáttőke finanszírozás kombinációjával kerül kiegyenlítésre.

 

Az Amaya kaszinójátékaival szeretné bővíteni a Full Tilt Poker születőben lévő kaszinó platformját, és elmondása szerint szándékában áll  erőteljesen támogatni a Rational Group növekedési kezdeményezését az új játék iparágakban, többek közt a kaszinó, sportfogadás és a közösségi játékok szektorában.