Felmérést végeznek a Full Tilt Poker játékosai körében

2011. október 25.
A nagyobb egyenleggel rendelkező Full Tilt Poker játékosokat telefonon kérdezgetik, milyen módon szeretnének hozzájutni a teremben ragadt pénzükhöz.

A spanyol Poker-Red magazin szerkesztője ma arról számolt be a 2+2 fórumon, hogy a francia LivePoker különös telefonos felméréssel kereste meg az egyik náluk dolgozó játékost. Azóta több, a teremben sok pénzzel bentragadt játékos is jelezte, hogy azzal hipotetikus kérdéssel keresték meg őket, hogy ha mit választanának a pénzük kifizetési módjának. Három lehetőséget kínáltak, amelyek a terem elindításához szükséges tőkét csökkentenék:

  • A tartozásokat részvényekben fizeti ki a terem, melyeket később visszavásárolnának
  • Azonnali kifizetése levonással. (Azaz a bentragadt pénz bizonyos százalékát fizetik csak ki. Arról nincs információ, mekkora ez a százalék.)
  • Meghatározott idejű, részletekben való kifizetés. (A játékos körülbelül egy év alatt jutna hozzá a teljes összeghez.)

A játékosok visszajelzése alapján jelenleg a hármas opció a legnépszerűbb.

„Felhívjuk a figyelmet arra, hogy bár a felmérést a LivePoker készíti, láthatóan hozzáférnek a nagyobb kaliberű játékosok adataihoz. Amikor erről kérdeztük őket, nem válaszoltak, igyekeztek más irányba terelni a beszélgetést. Azt azonban tudni kell, hogy a LivePokert George Djen működteti, aki Prosper Masquelierrel társalapítója a FullFun Company-nek. A FullFun az a társaság, amely a Tapie Csoport partnere az International Stadium Poker Tour-ban (ISPT). Ezen felül közös póke site-ot is üzemeltetnek, az ARJEL licenccel rendelkező PokerExtrem.fr-t" - írja a Poker-Red.

A spanyol cikk megjelenését követően francia, német és holland pókeresek is beszámoltak hasonló hívásokról.
A felmérést végzők megjegyezték, hogy "egyre terjedőben a pletyka", hogy a Full Tilt "heteken belül" megnyílhat, és megkérdezték a játékosokat, hogy játszanának-e a teremben, ha az újjáéledne.

Címkék: online játék, póker,