Felfüggesztették a Canterbury érsekre való fogadásokat

2012-11-07
A Ladbrokes és a William Hill fogadóiroda is felfüggesztette Canterbury következő érsekére való fogadási lehetőséget, miután rengeteg fogadás érkezett az egyik várományosra - az irodák információ kiszivárogtatására gyanakodnak.

 

Egy bizottság már hónapok óta fontolgatja, hogy ki foglalja el Canterbury jelenlegi érsekének, Rowan Williams-nek helyét,  aki márciusban jelentette be, hogy 10 évi szolgálat után lemond tisztségéről. Bár a döntést már jó néhány héttel ezelőttre várták, a jelölőbizottság még mindig nem tűzte ki az utód kihirdetésének időpontját.

 

A Ladbrokes kedden twitter üzenetben közölte, hogy Welby püspök lett a fogadók favoritja, 6/4-es (2,5-ös) oddszal. Nem egészen fél órával később, a fogadóiroda a következő üzenetet tette ki: „Lényeges változás annak irányában, hogy Justin Welby lesz a következő Canterbury érsek.” Néhány perccel ezután a Ladbrokes bejelentette, hogy felfüggesztették a fogadást. 

 

A William Hill hasonló nagytömegű fogadásokról számolt be Welby püspökre, így oddsszát 13/8-as (2,63-as) másodfavoritról 4/6-os (1,67-es) favoritra rövidítette. „Nem egészen egy óra leforgása alatt háromszor kellett csökkentenünk az oddsokat, ezért úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a fogadást.” – mondta Graham Sharpe, a William Hill szóvivője. “Tudjuk, hogy a döntés már esedékes, és úgy látszik, hogy valami kiszivárgott.”

 

A BBC vallási ügyekben jártas munkatársa szerint Welby püspök volt a mezőny „sötét lova”. (Sportfogadói zsargonban azokat a versenyzőket nevezik így, akikről meglehetősen keveset lehet tudni.) Nála sokkal jobban ismert jelölt John Sentamu, York érseke, valamint Richard Chartres, London püspöke.

A korábban olajipari vezetőként tevékenykedő Justin Welby-t tavaly nevezték ki Durham püspökévé, előtte 2007-től Liverpool főesperese volt.

 

Címkék: fogadás,