Fejlemények a magyar bundaügyben

2011-12-16
A legújabb fejlemények: azonnali hatállyal felmondtak Aczél Zoltánnak, ma kiderül a gyanúba keveredett játékosok neve.


Ma újabb gyanúsítottakat és meccseket nevezhetnek meg


Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője péntekre ígérte azoknak a játékosoknak a nevét, akik gyanúba keveredtek, továbbá elárulja azt is a szóvivő, melyik mérkőzéssel gyarapodott a gyanús találkozók száma. Az nso.hu információi szerint a kiszivárgott, ám eddig meg nem erősített hírek szerint három volt, valamint jelenlegi siófoki futballista került a nyomozók látókörébe, s noha kihallgatásuk után mindhárman szabadlábon védekezhetnek, mégis alapos a gyanú, hogy részesei az egyre duzzadó fogadási csalási botránynak.

Az ügyhöz kapcsolódik, hogy jövő hét elején a június közepe óta előzetes letartóztatásban lévő K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, Cs. Jánosnak, M. Tamásnak és S. Krisztiánnak kell megjelennie a Központi Kerületi Bíróság előtt, amely eldönti, szükséges-e még a további fogva tartásuk. Az ügyészek szerint igen, hiszen a nyomozás érdekében kérték a hosszabbítást. Hírek szerint az Ázsiában székelő, fogadási csalásokra szakosodott szervezet magyarországi első emberének tartott K. Zoltánnak és a helyettesének tartott L. Mátyásnak nem sok esélye van a szabadságra, a három játékvezető azonban talán már bizakodhat, bár úgy hírlik, sorsuk azon múlik, hogy a perui hatóságok mikor adják ki a Limában lekapcsolt, a szervezethez tartozó, s a mérkőzések manipulálásáról sokat tudó S. Lászlót. 

Azonnali hatállyal felmondtak Aczél Zoltánnak


Az atv.hu híradása szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség eltiltó határozata miatt egyhangúlag döntöttek a szombathelyi Haladás tulajdonosai a bundaügybe keveredett Aczél Zoltán vezetőedzői szerződésének felbontásáról. Az ülésen Aczél nem volt jelen, ügyvédjén keresztül kérte a közgyűlést, hogy ne szüntessék meg megbízatását, mert amennyiben az MLSZ döntése jogerőre emelkedik, akkor önként távozik posztjáról.

Több banda is akart ugyanarra a focimeccsre fogadni

Ez a vesztegetéssel gyanúsított Sütő László és Aczél Zoltán szerdai szembesítésén derült ki. A két érintett 2009 tavaszán Siófokon dolgozott, Sütő a csapat védője, Aczél pedig vezetőedző volt.

Aczél Zoltán ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy "Sütő és társai egész évben végigbundáztak meccseket". Czeglédi Csaba állítása szerint a játékos "két edzőt, Détári Lajost és Aczél Zoltánt is átverve űzte a csalásokat".

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint két éve a ZTE elleni idegenbeli bajnoki (5-3), valamint a Honvéddal vívott kupameccs (2-2) előtt Sütő csapattársával, Horváth Gáborral (28) együtt 4000 eurót (1,2 millió forintot) ajánlott az abban az időben a válogatott mellett is tevékenykedő szakembernek, akinek a pénzért a kívánt összeállításban kellett szerepeltetnie csapatát.

A Blikk szerint elképzelhető, hogy két különböző banda is fogadni akart a találkozóra. Az egyik Aczélt kereste meg, míg a másik a futballistákat. A két ajánlat közül végül a focistákat megkenni kívánóké tűnhetett jobbnak. Aczél őrizetbe vételekor az ügyészség közleményében ugyanis az állt, hogy a játékosok a Honvéd elleni kupavisszavágó előtt pénzt kínáltak mesterüknek. Ám megbízóik, a "megrendelők" végül elálltak a fogadástól.