Fejlemények a magyar bundaügyben

Aczél Zoltánt szabadlábra helyezték, és három új gyanúsítottat hallgattak ki a magyar bundabotrány kapcsán.

Aczél Zoltánt szabadlábra helyezték

A bíróság szabadlábra helyezte Aczél Zoltánt, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás Sopron Bank jelenlegi, a Siófok korábbi vezetőedzőjét, akit november 30-án, a Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzést követően vettek őrizetbe, mert kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel vele szemben.

"Meg tudom erősíteni a hírt, mert megkaptuk a Fővárosi Bíróság végzését az ügyben - nyilatkozta az MTI-nek pénteken. - A bíróság úgy ítélte meg, hogy az eddig közölt megalapozott gyanú fennáll Aczél Zoltánnal szemben, de nem indokolt a kényszerintézkedés, mert a büntetőeljárás oly mértékben előrehaladott állapotban van, hogy részéről a meghiúsításának veszélye már nem áll fenn."

Nem döntöttek Aczél Zoltán sorsáról a taggyűlésen

„Egyelőre nem született döntés Aczél Zoltán sorsáról – nyilatkozta a haladas.hu-nak Marton Zsolt alpolgármester, a többségi tulajdonos önkormányzat képviselője. – Tudjuk, hogy ilyen szörnyű napok után Zoli számára a családja az első, de hamarosan mi is szeretnénk beszélni vele, ezért jövő héten valamelyik nap – hogy mikor, azt most még nem tudom – leülünk Zolival, és azt követően döntünk a hogyan továbbról.”

Új gyanúsítottként hallgattak ki három siófoki focistát

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön és pénteken újabb három, volt siófoki labdarúgót hallgatott ki gyanúsítottként. Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, kikkel bővült a gyanúsítottak köre, mindössze annyit közölt, hogy a három beidézett játékosnak köze lehet az eddig is gyanús találkozókhoz.

A hírek szerint eddig a Honvéd-Siófok 2:2-vel zárult Magyar Kupa elődöntő, a 2:5-ös végeredményt hozó Siófok-Kaposvár bajnoki, valamint az 5:3-mal végződött Zalaegerszeg-Siófok összecsapás került látótérbe.

Egyes értesülések szerint az egyik új gyanúsított H. Gyula, aki a 2008/09-es bajnoki évadban futballozott Siófokon, tavaly február óta pedig a Veszprém FC színeit erősíti.

Forrás: MTI, Foci24.net