FTC - ZTE: Energiatakarékosság

2021-10-16
Két hete szünetel az NBI a válogatott meccsek miatt, ám ezen a hétvégén ismét forduló. A listavezető FTC a 9. körben a ZTE-t fogadja.

FTC - ZTE

NBI

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 3,5 alatt

Unibet odds: 1.85

Kezdés: 2021.10.16. 17:00

 

Bízni kell ebben a tippben, különben nincs értelme behúzni, de mi bízunk benne. A Ferencváros 6-0-1-es mérleggel vezeti az NBI-et, és teszi ezt úgy, hogy meccshátrányban van, ráadásul a nemzetközi kupaszereplés is fogyasztja az energiát, nem beszélve a válogatott meccsekről. Viszont az FTC nagyon domináns itthon, mióta a Vidi is elfogyott, nincs igazi riválisa.

A Ferencvárosnak a Glasgowban zajló klímakonferencia miatt előre hozták az EL-meccsét, szóval e találkozóra a Fradi úgy csapat szinten túl sokat nem készült, nem is készülhetett. Elvileg a ZTE nem kéne, hogy gondot okozzon, de épp ezért okozhat. Papíron sima meccs, sima hazai, viszont ezek a mérkőzések sokszor, nagyon sokszor trükkösek, amikor FIFA játéknapok előtt, vagy után játszanak.

A Fradinak nem lesz célja a ZTE-t megalázni, eleve jó kapcsolatot ápolnak. Aztán nem lesz célja saját energiáját elpazarolni. Ha meglesz az előny, lehet majd őrizni, hátrafelé passzolgatni, ölni az órát.
A zalaiak célja az lesz, hogy egy döntetlent valahogy összehozzanak, ezért egész biztos semmit sem kockáztatnak addig, amíg a döntetlent tudják tartani. Hogy ez 10 perc, 20, 30 vagy sokkal több, az talán a szerencse kérdése is. A Fradi azért olyan csapat, amely a helyzeteket meg tudja teremteni, de a hatékonysággal sokszor akadnak gondok.

Lesznek hiányzók, Stögernek be kell osztani a csapata erejét, mert a Celtic elleni találkozók pedig eldönthetik, hogy az EL-ből továbbjut a Fradi, vagy sem. Nem egy olyan szakasz ez az FTC, és a játékosok szezonjában, amikor egy csöndesebb időszak van, és csak a bajnokikra kell koncentrálni. Ha a ZTE a védekezését jól megszervezi, simán gondot okozhat az FTC-nek.

A kevés gól mellett érv, hogy a ZTE akkor is védekezni, fog, ha netán viszonylag korán hátrányba kerül. Épp ezért tűnik jó tippnek, hogy nem látunk gólzáport. Az utolsó három FTC-ZTE bajnokiból kettő is 2-0-lal ért véget, egy ilyen végeredmény most is elképzelhető.

Címkék: sportfogadás, tipp,