FC Barcelona - Valencia: Kezdődhet a felzárkózás

2021-10-17
A Barcelona és a Valencia 12-12 ponttal a tabella közepén áll, viszont a katalán csapatnak van egy elhalasztott találkozója is. A Valencia erős start után lejtmenetbe kapcsolt, egy bravúros pontszerzés a Túria-partiak szekerén is lökne egy nagyot

FC Barcelona - Valencia

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Mindkét félidőben születik gól

Unibet odds: 1.56

Kezdés: 2021.10.17. 21:00

 

A vasárnap esti LaLiga meccs csemegének ígérkezik, hisz papíron egy Barca-Valencia nem lehet rossz. Reméljük, hogy valóban nem lesz az, de miért is lenne. Ami sokkal inkább kérdés, hogy melyik csapattól mit látunk, mit várjunk, mert a Barcelonára és a Valenciára is jellemző a szélsőség ebben az idényben. Jó rossz és ilyen közepes találkozók, így a FIFA játéknapok után pedig megint nehéz megmondani, milyen állapotban vannak a srácok.

Ami jó hír a katalánok számára, hogy lassacskán a sérültlista kiürül, Agüero, Dembélé már bevethető, viszont Araujó, Braithwaite és Pedri még nem játszhat. Ebből a trióból talán Araujó a legnagyobb veszteség, Eric Garcia és Pique duója minden, csak nem életbiztosítás.

A szünet a Valencia sérültjeinek is jót tett, Soler és Gaya is felépült, nagyjából a legerősebb kezdő a Túria-parti csapatnál is pályára léphet.

A Barcelona-Valencia meccsek általában mindig jók, fordulatosak, izgalmasak. A gólok száma 5-4-2-7-3 az előző öt egymás elleni tétmeccsen, szóval igazi adok-kapok találkozók ezek. A két együttes utolsó 8 h2h tétmérkőzésén hétszer mind a két együttes szerzett minimum egy gólt.

A mi tippünk, hogy mindkét félidőben látunk gólt. A Barcánál is és a Valenciánál is felépültek olyan játékosok, akik az előrejátékot, a támadójátékot segítik. A Túria-parti csapatban ismét ott lesz Gomez, de játszhat Guedes mögött Gaya, az egy igencsak acélos duó ott az oldalvonalnál. Soler is pályára léphet ismét, szóval papíron a Valencia rendben van.

A Barcánál pedig bemutatkozhat Agüero, és Dembélé is pályára léphet újra. Depay, Gavi és a többi válogatottnál lévő játékos állapota, formája nyílván kérdés, de hazai pályán azért a Barcánál elöl nem lehet gond. Gond inkább hátul lehet, mert a hiba ebben a csapatban benne van, és Eric Garcia is rendre olyan szituációk embere, amiből a csapata nem jön ki jól.

Az unibet 1,56-os szorzót kínál arra, hogy mindkét félidőben látunk gólt, ez pedig teljesen rendben van. Amit még meg kell említeni, hogy a két csapat egymás elleni találkozóin hemzsegnek a büntetők, utolsó 5 egymás elleni meccsük 5 büntetőt hozott. Nem kizárt, hogy ma is látunk egy-két ítélet-végrehajtást.

Barcelona:
Ter Stegen; Dest, Pique, Garcia, Alba; F de Jong, Busquets, Gavi; Fati, L de Jong, Memphis

Valencia:
Cillessen; Correia, Paulista, Diakhaby, Gaya; Soler, Wass, Guillamon, Duro; Guedes, Gomez

Címkék: sportfogadás, tipp,