Ezért ne posztolja ki a Facebookra, ha nyert!

2015-11-05
Egy ausztrál nő volt olyan bolond, és kiposztolta Facebook oldalára azt a lovi szelvényét, mellyel 170 ezer forintnak megfelelő összeget nyert a Melbourne Cup-on… később jól meg is bánta!

 

A Perth-ben élő Chantelle 20 ausztrál dollárt tett fel egy 100-as szorzóval induló telivérre, mely később megnyerte az egyik legnagyobb ausztrál lóversenyt, a nemzeti ünnepnek számító Melbourne Cup-t. 

 

Tippjével 384 fontot, azaz több mint 170 ezer forintot nyert, szinte eksztázisba esett, és alig várta, hogy másokkal is megossza a jó hírt, így gyorsan kiposztolt egy szelfit a Facebook oldalára. A fotón azzal a szelvénnyel pózolt, mellyel a futam későbbi meglepetés győztesére, Prince of Penzance-ra fogadott.

 

A probléma csak az volt, hogy a képen látszott az a vonalkód is, mellyel a játékosok egy automatánál felvehetik a nyereményt – és ezt ki is használta Chantelle egyik Facebookos „barátja”. 15 perccel azután, hogy posztolta a fotót, valaki már fel is vette a pénzt az egyik nyereménykiadó automatából!

 

 

„Üzenem annak a féregnek, aki nyilván valamelyik Facebookos barátom, és aki a fotómat használva felvette a nyereményemet. Hatalmas k…g vagy! Elb…tad a napomat!” – posztolta Chantelle a Facebookon dühében.

 

Ezt követően rendőrségi feljelentést tett - a nyomozók most azt próbálják kideríteni, hogy melyik automatánál vették fel a nyereményt, és biztosak abban, hogy megtalálják a tettest.

 

„Még soha nem fogadtam lóversenyen, most pár barátommal látogattam ki a futamra, és feltettem egy kis pénzt néhány lóra. Mikor Prince of Penzance neve jelent meg a kijelzőn győztesként, sokkos állapotba kerültünk, hihetetlenül boldogok voltunk.” – mesélte Chantelle. „Mindannyiunk Facebook profilja privátra van állítva, így egész biztos valaki olyasvalaki volt, akiről azt hittük, ismerjük. Azt hiszem, selejteznem kell a Facebookos listámról.” – tette hozzá elkeseredetten.