Ezer méteren javíthatnak a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók

2014-02-13
A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók a hétfői sikertelen 1500-as selejtezők után 1000 méteren javíthatnak a szocsi téli olimpia csütörtöki versenynapján, amelyen Gombos Károly sílövő a 20 kilométeres távon lesz érdekelt.

 

Knoch Viktor, Béres Bence és Liu Shaolin Sándor hétfőn 1500-on már a selejtezőben búcsúzni kényszerült, igaz, utóbbi versenyző országos csúcsot futva, csupán egy ezredmásodperccel maradt el futamában a továbbjutást érő harmadik helytől.

 

A közép-európai idő szerint 11.27-kor startoló selejtező során magyar részről Béres lép először jégre, futamában kanadai, holland és tajvani korcsolyázó szerepel még. A papírforma szerint a továbbjutást érő első két helyre a kanadai és a holland versenyzőnek van a legnagyobb esélye odaérni. A negyedik futamba sorolt Knoch erős trióval, egy francia, egy kínai és egy holland korcsolyázóval küzd majd meg a negyeddöntőbe kerülésért, míg az utolsó, nyolcadik futamban érdekelt Liu Shaolin szintén komoly ellenfeleket, egy francia, egy dél-koreai és egy olasz riválist kapott.

 

A szombaton 10 kilométeres sprintben a 79. helyen zárt Gombos Károly csütörtökön 15 óra után 20 kilométeren indul. A magyar sílövő a 89 fős mezőny 43. rajtolója lesz, így nagyjából 21 perccel később startol majd, mint a távnak elsőként nekivágó orosz riválisa.

 

A csütörtöki napon összesen hat számban osztanak érmeket, miközben a férfiak és a nők curling- és jégkorongtornája is folytatódik. A sílövészet mellett nagypályás gyorskorcsolyában a nők 1000 méteres versenyében, rövidpályás gyorskorcsolyában női 500 méteren, síakrobatikában férfi slopestyle-ban (trükkös akadályverseny), sífutásban a női klasszikus stílusú 10 kilométeres versenyben, szánkóban pedig egy most debütáló számban, a vegyesváltóban hirdetnek győztest.

 

Szkeletonban a nők versenyének 1. és 2. futamára, műkorcsolyában pedig a férfiak rövidprogramjára kerül sor csütörtökön Szocsiban.

 

Forrás: MTI

Címkék: olimpia, téli sportok,