Ez történik, ha valaki megüti a főnyereményt

2014-03-12
Bizonyára sokan elábrándoztak már azon, hogy vajon milyen lehet, ha valaki kipörgeti egy nyerőgép hatalmas jackpotját valamelyik Las Vegasi kaszinóban. A Bally Technologies jackpotokért felelős munkatársa révén most megtudhatjuk, hogy pontosan mi zajlik ilyenkor.

 

Karácsony napján hajnal háromkor megszólal E.J. Coyle telefonja. A főnöke az, a Bally Technologies-től. Valaki megnyerte egy Millionaire Sevens nyerőgép jackpotját a Four Queens kaszinóban, és mivel Coyle a gyorsreagálású jackpot-kommandó ügyeletese, kénytelen lelket verni magába, és útra kelni.

 

Coyle egyike annak a négy főből álló teamnek, mely az egymillió dollár feletti nagynyeremények esetén intézkedik Dél-Nevadában. Mivel lehetetlen megtippelni, hogy mikor visznek el egy-egy óriási jackpotot, Coyle állandóan hangosra állítva tartja a telefonját, és egyáltalán nem bánja, ha felébresztik. „Minden egyes alkalommal izgatott leszek. Annyi pénzhez juttatom az embereket, melyről sosem álmodtak. Ez aztán tényleg izgalmas!” magyarázza. 

Persze munkája nem csupán annyiból áll, hogy átadja a csekket a nyertesnek. Nézzük, mi is történik pontosan, ha valaki megüti a főnyereményt!

 

1.lépés: Mikor egy játékos több, mint 1 millió dollárt nyer, a kaszinó vezetői felhívják a Bally ellenőrző központját, ahol a technikusok számítógépeken ellenőrzik a vállalat nyerőgépeit. Egy technikus megerősíti, hogy hol pörgették ki a jackpotot, és felhívja Coyle-t vagy valamelyik másik illetékest.

 

2.lépés: Coyle általában nem a kaszinóba, hanem a Bally központjába megy. Itt magához veszi a nyertesnek járó hatalmas méretű szimbolikus csekket (ezzel szoktak pózolni a fotókon). Mindegyik játéknak megvan a saját maga csekkje, a játékra jellemző designnal: van például Michael Jacksonos, NASCAR-os és Betty Boopos is. Ha szerencséje van, Coyle-nak pont az autójában van a megfelelő, és akkor egyenesen a kaszinóba indulhat – általában jópárat a keze ügyében tart, hátha szükség lesz rá. 

 

3.lépés: A kaszinóba érve először is meg kell találnia a nyertest. Ez általában elég egyszerű feladat, mert a gép körül mindig óriási tömeg szokott összegyűlni.

 

4.lépés: Egy technikus ellenőrzi a jackpotot, és megerősíti, hogy érvényes-e. Ha ugyanis a gép esetleg meghibásodott, vagy rosszul működött, a kaszinó nem fizeti ki a nyereményt.

 

5.lépés: Coyle átadja a szimbolikus csekket a nyertesnek. Megkérdezi tőle, hogy miért van Las Vegasban, és hogy mik a tervei a nyereménnyel. A legtöbb nyertes nem szeretné nyilvánosságra hozni a személyazonosságát, és mindenféle csindradratta nélkül szeretné átvenni a nyereményét. 

 

6.lépés: A papírmunka. Ahhoz, hogy a pénzt át tudják utalni, a nyertesnek meg kell adnia a tb-és bankszámlaszámát. Eldöntheti, hogy egyösszegben, vagy havi részletekben (általában 20 évre elosztva) kéri-e a kifizetést.

 

7.lépés: A jackpot kipörgetését követő 24 órán belül minden nyertes bankszámlájára automatikusan megérkezik a nyeremény egytizenketted része, így elég pénze lesz, hogy folytassa a játékot.

 

8.lépés: Ha minden papírmunka kész, a Bally pénzügyi osztályának munkatársa átutalja a pénzt a nyertes számlájára, de olyan is előfordul, hogy egy megbízott valódi csekket ad át a szerencsés illetőnek. És hogy mi történik a hatalmas szimbolikus csekkekkel? A legtöbb nyertes megtartja emlékbe…