Európa-bajnoki részvétel a cél a női röplabdázóknál

2014-03-06
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) azt várja Jan De Brandttól, a női válogatott csütörtökön bemutatott belga szövetségi kapitányától, hogy kijutassa a csapatot a jövő szeptemberi Európa-bajnokságra.

 

Poór Csaba, az MRSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságtól és a kormánytól kapott támogatásból korábbi ígéretüknek megfelelően a válogatottak szakmai stábjait is erősítik.

"Nagy esély előtt állunk, a szövetség pedig minden lehetséges eszközzel arra törekszik, hogy a nemzeti csapatainknak a legjobb körülményeket biztosítsa" - jelentette ki a sportvezető.

Jan De Brandttal június 15-ig szóló szerződést kötöttek, amely az elért eredményektől függően meghosszabbítható. Az MRSZ azt a célt tűzte ki a szakember elé, hogy az áprilistól júniusig tartó Eb-selejtező első fordulójában a válogatott az első vagy a második helyen végezzen csoportjában. Az ellenfelek Franciaország, Izrael és egy egyelőre még nem ismert, de a magyaroknál biztosan gyengébb játékerőt képviselő nemzeti csapat lesz.

A selejtezőcsoport megnyerése automatikus Eb-részvételt jelent, míg a második helyezett jövő tavasszal, a selejtező második fordulójában szerezhet indulási jogot a kontinensviadalra.

Az 55 éves kapitány - aki öt nyelven beszél - azt mondta, ez a második alkalom, hogy szakvezetőként dolgozhat, de először irányít külföldi nemzeti csapatot, korábban a belga válogatottat vezette.

"Nagy megtiszteltetésnek érzem a kapitányi kinevezést, egy edzőnek mindig ez jelenti a csúcsot, mivel egy egész országot képviselhet" - nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy a válogatott vezetése nemcsak a versenyekről szól, hanem arról is, hogy a sportágat széles körben népszerűsítse.

Jan De Brandt korábban a spanyol Tenerifét, a török Fenerbahcét, legutóbb pedig a Bakut irányította. Legnagyobb sikereit a Fenerbahcéval érte el, 2010-ben a női Bajnokok Ligájában ezüstérmes volt, török bajnokságot kétszer, kupát és szuperkupát egy-egy alkalommal nyert az együttessel.

Forrás. MTI

Címkék: röplabda,