Eurojackpot - 13,5 milliárdos rekordjackpot ma este

2013-04-12
Érdekes módon a nagy külföldi lottók közül a hétvégén az Eurojackpoton van a legnagyobb nyeremény, 45 millió euró, mely ennek a fiatal lottónak az eddigi legnagyobb fődíját jelenti.

  

Az Eurojackpot lottó nem nagyon szokott ilyen hírnévre szert tenni. Az 5+2-es találatot elérők fődíja 10 millió euróról indul, és mivel sokkal könnyebb eltalálni, mint az Euromillionst, vagy más, több országon átívelő lottót, hamar meg is szokták azt nyerni.

 

Az eddigi legnagyobb jackpotot idén január végén vitték el, akkor több, mint 29 millió eurónak (8,7 milliárd forint) örülhetett egy szerencsés finn játékos. Azóta nem is volt olyan szelvény, amelyik mind a hét számot eltalálta, ma este lesz sorrendben a 11. húzás. 

 

Érdekes, hogy épp a mostani halmozódás kezdetekor, február elsejével törölték el azt a szabályt, miszerint a jackpot csak 12 húzásig halmozódhat, a 13. alkalommal már az eggyel alacsonyabb nyerőosztály is részesülhet az összegyűlt pénzből. Jelenleg csak az az előírás van érvényben, hogy a jackpot 90 millió euróig nőhet, ezután az efölötti részt kiosztják az 5+1 találatot elérők között.

 

A többi nagy lottó főnyereményét áttekintve csak az amerikai Megamillions és Powerball lottókon van látszólag nagyobb nyeremény, de ne feledjük, hogy ezek az összegek bruttó és 29 éves életjáradékban értendők, tehát a tényleges értékük sokkal kisebb. Az Eurojackpot nyereménye nettó nyeremény, tehát azt teljes összegben kifizeti a lottótársaság.

 

Címkék: Eurojackpot,