Esélytelen ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztiválon

2013-05-13
A fogadóirodák egytől egyig úgy vélik, hogy a magyar induló győzelméhez minimum egy piros hó szintű csoda kellene.

 

Május 14. és 18. között rendezik meg 39 ország részvételével Svédországban az Eurovíziós Dalfesztivált, melyen a magyar színeket idén ByeAlex fogja képviselni. A finoman szólva is megosztó jelenségként jellemezhető előadót a köztévé A Dal című showműsorában választotta ki a szakértő zsűri és az sms-eket küldözgető közönség. 

ByeAlex a második elődöntőben, május 16-án fog színpadra lépni a dallamosnak teljes jóindulattal sem nevezhető Kedvesem című dallal, melyet ráadásul magyarul fog előadni, hogy a közönség még véletlenül se értse meg. 

 

A magyar előadók hagyományosan igen gyengén szerepelnek az 1956 óta megrendezett versenyen, eddig a legjobb helyezést Bayer Friderika érte el, aki Jeney Szilveszter szerzeményével, a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban. 

A verseny korábbi indulói közül sokan világsztárrá váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, a Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svájci színekben induló kanadai Céline Dion.

Ez a veszély a fogadóirodák szerint még véletlenül sem fenyegeti ByeAlexet. A bukmékerek jelenleg a 26. hely körülre várják a magyar dalt, átlagosan 100-110-szeres nyereményszorzóval. Leginkább a 188Bet bízik Alexben, ők „csupán” 41-szeres pénzt adnának a rá fogadóknak, ha ő nyer, legkevésbé a Betfair fogadási tőzsdén áll jól a szénája, ők a tét 228-szeresét adják, ha bekövetkezik a csoda, és magyar győztese lesz a Dalfesztiválnak. 

 

A fogadóirodák a cikk írásának pillanatában egyértelműen Dánia sikerét várják. Emmelie De Forest Only Teardrops című dalának győzelme esetén legjobb esetben is csak 2,63-szoros pénzt kaphatnak a rá fogadók, de a legtöbb iroda csak 2,3 körüli oddsszot kínál rá. Másodfavorit az Ukrajnát képviselő Zlata Ognevich a Gravity című dallal, ő 4,5 (888) és 7,27 (Betfair) közötti oddsszokkal fogadható. Az irodáknál a norvég színeket képviselő Margaret Bergert és az I Feed You My Love című dal a harmadik legesélyesebb,  6,5 (888) és 8,22 (WBX) közötti nyereményszorzóval.

Vannak azonban még ByeAlexnél is gyengébb sansszal rendelkező indulók, például Svájc, Spanyolország, Horvátország vagy éppen Belgium képviseletében. A fogadóirodák szerint a legesélytelenebb a Litvániát képviselő PeR a Here We Go című számmal. Az ő győzelme minimum 126-szoros (YouWin), de akár 950-szeres (Betfair) nyereményt jelentene a rá fogadó szerencséseknek.

 
Címkék: fogadás,