Eric Drache és Brian Roberts lettek a Hall of Fame új tagjai

Minden évben két új taggal bővül a Póker Hírességek Csarnoka, ebben az évben Eriche Drache és Brian „Sailor” Roberts került be az elitklubba.

 

Az 1979-ben alapított, évente kiosztott díjat olyan játékosok, kommentátorok illetve szakemberek kaphatják meg, akik sokat tettek a póker népszerűsítéséért.  A szeptemberben, nyilvános szavazás után megnevezett tíz jelölt közül a Hírességek Csarnoka eddigi 18 tagja, és 18 média-küldött választotta ki a két győztest, Eric Drache-t és Brian Roberts-et. 

 

Eric Drache kiváló seven card stud játékos, öt WSOP döntő asztalánál játszott, és mindannyiszor az első háromban végzett. Több, mint három évtizeden át tartó pókerkarrierje mellett, a hetvenes években a WSOP tournament igazgatójaként is letette névjegyét. Abban az időben állt elő a szatellit versenyek ötletével, mely örökre megváltoztatta a pókerbajnokságokat. Emellett olyan kaszinókban volt kártyaterem igazgató, mint a Bellagio, a Mirage és a Golden Nugget. Legutóbb a televíziós pókerrobbanásban vállalt jelentékeny szerepet, számos pókeres produkció szakértőjeként.

 

Brian Robertset a játék egyik “jófiújaként” ismeri a szakma, a pókervilág egyik legendája ő, igazi szerencsejátékos típus volt. A koreai háborúban szolgált, majd két barátjával bejárta az Egyesült Államokat és fekete pókerbajnokságokon vett részt. Romantikus történetét filmen és könyvben is megörökítették. A kétszeres WSOP bajnok 1995-ben távozott az élők sorából.

 

A Poker Hall of Fame 43. és 44. tagját október 30-án, a WSOP főversenyének döntőjén iktatják be. 

 
Címkék: póker,