Elvitték a Powerball lottó 100 milliárdos jackpotját

2013-08-08
Három telitalálatos szelvény gazdája osztozik a tegnap estére végül 448 millió dollárosra hízott jackpoton.

 

Ahogyan korábbi cikkünkben jeleztük, az Egyesült Államokban is tombol a lottóláz – az összamerikai Powerball lottó tegnapi sorsolásán minden idők negyedik legnagyobb lottónyereménye volt a tét. Jellemző az őrületre, hogy míg egy nappal korábban „csak” 425 millió dollárra jósolták a jackpot összegét, addig szerda estére végülis annyi lottót vásároltak a szerencse vadászai, hogy 448 millióra hízott a megnyerhető összeg. 

 

A Multi-State Lottery Association igazgatója, Sue Dooley a tegnap esti sorsolást követően bejelentette, hogy három szelvénnyel is eltalálták mind a hat kisorsolt számot (5, 25, 30, 58, 59 és 32), így a főnyeremény három felé oszlik. „Három nagy nyertesünk van, egy szelvényt Minnesotában, kettőt pedig New Jersey-ben adtak fel.” – mondta. 

 

Ez volt a játék történetének harmadik legnagyobb jackpotja, a legnagyobbat, 590 millió dollárt júniusban nyerte meg egy 84 éves floridai asszony. Ez a mostani főnyeremény egyébként a világ összes lottójátékának valaha volt legnagyobb jackpotjait soroló listán a negyedik helyet foglalja el, a rekordot jelentő 656 millió dolláros MegaMillions jackpotot 2012. március 30-án vitték el három szelvénnyel.