Eltiltott bíró vezette a bundagyanús meccset

A Werder Bremen - AZ Alkmaar Belekben lejátszott felkészülési mérkőzését egy eltiltott bíró vezette egy kollégája neve alatt.A 2-1-es német sikert hozott összecsapáson kilenc percet hosszabbított a sporttárs, a ráadásban pedig két véleményes szabadrúgást is ítélt a hollandoknak kecsegtető helyről  - olvasható a pepsifoci.hu cikkében. 


Mára az is nyilvánvaló, hogy segítői szintén eltiltást kaptak korábban, így semmilyen mérkőzésen nem lengethettek volna. Felmerül a kérdés, hogyan keveredhetnek ilyen bírók egy nívós felkészülési meccsre...

„Egyszerű a válasz, nem ellenőriztük a játékvezetők útlevelét, mivel csak egy barátságos találkozóról volt szó. Abból itt, Törökországban rengeteg van ebben az időszakban, és nem szokás elkérni az igazolványokat a bíróktól. Ez egyébként az első ilyen eset a praxisomban. A helyi sporttársakat ismerjük, de ők jobbára a török másodosztályban vezetnek, éppen ezért a kiemelt meccsekre Csehországból, Macedóniából, Azerbajdzsánból vagy éppen Bulgáriából hívunk sípmestereket” mondta a Bild megkeresésére a meccset szervező cég képviselője, Ilengiz Gürel.


Az eredetileg kijelölt játékvezető 350 eurót kapott volna a meccsért, ezt természetesen "alteregója" nem kapja meg.