Elsőnek hallókészülészüléket vett a világ legnagyobb lottójackpotjának nyertese

2013-06-20
Pár hete volt, hogy azon izgult a világ, vajon kié meg minden idők legértékesebb lottószelvénye, melynek értéke adók előtt 590 millió dollár.

 

Aztán kiderült; a 84 éves Gloria C. Mackenzie jelentkezett a jackpotért, és a Floridai törvények szerint kilétét is nyilvánosságra hozták. Ő ennek nem kifejezetten örült, egy rövid közleményt adott ki a sajtónak, miszerint "Hálásak vagyunk az áldásért, hogy a Powerball lottó jackpotját megnyerhettük. Reméljük, hogy a közvélemény és a sajtó tiszteletben fogja tartani magánszféránkat a családunk nyugalma érdekében." Nyereményként 266 millió dollár érkezett a bankszámlájára.

 

A National Enquirer szerint Gloriának egész életében óvatosan kellett bánnia a pénzzel, még hallókészülékre sem tellett neki, így elég magányosan élt egy máfél szobás, vékonytetős ikerház félben, ahonnan nemrég még a légkondícionáló kültéri egységét is ellopták, - ez elég kellemetlen Floridában. Nagyotthallása miatt nem tudta tartani a kapcsolatot a szomszédokkal, inkább csak intett nekik, amikor elmentek a háza előtt.

 

 

 

 "Túl büszke volt ahhoz, hogy bárkitől segítséget kérjen. Nagyszerű, hogy ezentúl nem kell filléres dolgokon aggódnia." nyilatkozta egy ismerőse. Nagy nehezen összeszedte a havi 400 dollárt a ház bérleti díjára, és legnagyobbrészt otthon ült és horgolt, vagy tévézett.

 

Most úgy néz ki, visszaemlékezett a nehéz napokra, és nemrégiben egy Floridai kisvárosban vacsorázva azzal lepte meg a rajta kívül jelen lévő 180 ismeretlen vendéget, hogy kifizette a fogyasztásukat, majdnem 2600 dollár értékben. Távozáskor még az étterem minden alkalmazottjának is otthagyott fejenként 50 dollár borravalót. - írta a Tampa Bay Times.

 

Ugyan Gloria utólag tagadja, hogy ő lett volna az ismeretlen jótevő, a jelenlévők egyértelműen felismerték a lottótársaság által nyilvánosságra hozott fotók alapján, és az asztaltól felállva megtapsolták jószívűségéért.

 

Címkék: lottó, lottónyertes,