Elrajtolt a Szerencsejáték Zrt játékoskártyája

2017-12-21
A várhatóan rekordévet záró Szerencsejáték Zrt. önkéntesen és díjmentesen kiváltható játékoskártya bevezetését kezdte meg – írja a Világgazdaság.

 

Tíz százalék feletti árbevétel-növekedésre számít idén a Szerencsejáték Zrt., amely így a tavalyi 385 milliárd forint után 420 milliárd feletti forgalmat is elérhet. Az állami játékszervező értékesítésében már tavaly 44 százalékos részarányt értek el a fogadások, 36 százalék jutott a számsorsjátékokra, 20 százalék pedig a sorsjegyekre. A növekvő trend jó eséllyel ebben az évben is folytatódott, így még inkább felértékelődött a sportfogadás szerepe. A társaság az év végére azonban tartogatott még egy nagy dobást: december 18-án megkezdte a játékoskártya terjesztését saját üzemeltetésű lottózóiban.

 

A kártya kiváltása önkéntes, díjmentes és a földi hálózatban egyetlen termék esetében sem kötelező, de az új, kényelmi szolgáltatások révén számos extra funkciót tesz elérhetővé, mellyel a játékélmény mellett a biztonság is fokozódik – közölte a Világgazdasággal a Szerencsejáték Zrt.

 

A vállalati stratégia egyik legfontosabb alappillérét, az ügyfélélményt erősíti a játékoskártya bevezetése. Így elérhetővé válik a játékosok számára kedvenc szelvényeik elektronikus tárolása, az automatikus nyereményértesítés, sőt a nyereménykiutalás is. Használatával fokozódik a játékosok biztonsága, hiszen elveszett nyertes szelvényeik után járó nyereményüket kártya nélkül más nem veheti át.

 

A kártyabirtokosok ráadásul egyedi akciókban, promóciókban is részt vehetnek majd, de a játékoskártya bevezetése a Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezési tevékenységét is támogatja, mivel a kártya önkorlátozási funkcióval is rendelkezik.

 

A játékoskártya a kézhezvételtől számított három évig érvényes, külföldi személyek is igényelhetik útlevéllel, vezetői engedéllyel, személyi igazolvánnyal vagy érvényes tartózkodási engedéllyel. Aki a regisztrációkor megadja a bankszámlaszámát, biztosan nem bosszankodik később a fel nem vett kisebb nyeremények miatt. Így ugyanis a sorsolástól számított 80 napon belül fel nem vett, 200 ezer forint alatti nyereményt automatikusan átutalja a társaság. Még ha a 200 ezer feletti nyereményeket továbbra is csak nyereményigénylési lap kitöltésével lehet felvenni, jelentősen csökkenhet a kasszában ragadt nyeremény összege, ami 2013 és 2016 között meghaladta az 5,8 milliárd forintot. A kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, de az át nem vett nagy nyeremény meglehetősen ritka, bár előfordult már ilyen is. Az ötös lottó esetében néhány éve 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes, a hatos lottón pedig 2000-ben 214 milliós főnyereményét nem vette fel a játékos.

 

A számsorsjátékok és a sportfogadások esetében már használható a játékoskártya, a sorsjegyek felé történő kiterjesztés lesz a következő állomás. Mobilalkalmazást is fejlesztett a Szerencsejáték, ez a Játékostér, amely számos funkcióval és kedvezményes ajánlattal teszi vonzóbbá a kártya használatát. Az applikáció egyik fő eleme a Marketplace online piactér, a másik a Life platform, ahol életstílushoz illeszkedő, szabadidős funkciók találhatók. Az alkalmazásba regisztrálható bankkártya, mely lehetővé teszi az érintéses fizetést.

 

Forrás: Orientpress Hírügynökség