Elrajtolt a 43. WSOP

Még csak pár kisebb verseny zajlott le a május 27-én indult kupán, de hamarosan megindul a pókervilág "népvándorlása", amikor mindenki, akinek neve van vagy nevet akar szerezni a pókerben, ellátogat Las Vegasba.

 

Teszi nagyjából 75 ezer társával együtt azért is, mert ez a pókerélet világbajnoksága hatalmas, 200 millió dollárt is meghaladó nyereményekkel. 

 

Ebbe a 61 versenyből álló versenysorozatba különböző mértékű, általában 10-50 ezer dollárig terjedő nevezési díjakkal lehet részt venni, de különlegességnek számít idén a The Big One for One Drop elnevezésű jótékonysági pókerkupa, ahol 1 millió dollár a nevezési díj, a nyeremény pedig valószínűleg meghaladja majd a valaha volt legnagyobb 12 millió dolláros nyereményt, amit 2006-ban Jamie Gold vitt el.

 

Nagy érdeklődés övezi a WSOP-n most debütáló 1500 dolláros nevezési díjú buy-in no-limit hold'em elnevezésű versenyt is, ahol azoknak a játékosoknak, akik első nap kiesnek, megengedik, hogy visszavásárolják magukat a játékba. Ez a bajnokság 43 éves történetében az első alkalom, hogy ilyet megengednek. Azt remélik tőle, hogy a nyereményalap az alacsony nevezési díj ellenére felmehet 8-9 millió dollárig is.

 

A jótékonysági kupán várt 17 milliós nyeremény mellett eltörpülhet a világbajnokság főversenyén nyerhető fődíj. Noha az idén mintegy 7000 indulóra számítanak, de mivel a nevezési díj "mindössze" 10 ezer dollár, a fődíj valahol 9 millió körül fog alakulni, ahogy tette az elmúlt években is.Tavaly 8,715 millióval a német Pius Heinz, 2010-ben 8,9 millióval Jonathan Duhamel lett gazdagabb a főversenyen.

 

A "minden lében kanál" játékosoknak ajánlják azt a 50.000 dollár nevezési díjú versenyt, ahol a verseny során 8 különböző pókerfajtában kell összemérniük a tudásukat: a limit hold'em, Omaha Hi-Low Split 8 or Better, Seven Card Razz, Seven Card Stud, Seven Card Stud Hi-Low Split 8 or Better, No Limit Hold'em, Pot Limit Omaha, és 2-7 Triple Draw Low Ball.

Az elmúlt évben egyébként egyébként két rekord is született: 75672 játékos vett részt a megmérettetésben 105 országból, akik összesen 192 millió dollár nyereményt vittek haza.

 

A magyarok is szép számban szokták magukat és hazánkat képviselni a bajnokságon, és vannak is eredményeik: 2009-ben Traply Péter, 2010-ben Kwayssser Valdemár Ákos szerzett aranyérmet ( vagy inkább 160 grammos 14 karátos, arany karkötőt), utóbbi azóta is a magyar játékosok ranglistájának ötödik helyezettje 1.425.854 dollár nyereménnyel.

 

A bajnokságot a Rioban rendezik meg, ahol az ideiglenesen pókerteremnek berendezett 3 hatalmas bálteremben egy időben 5000 játékos teheti próbára tudását.

 

Más érdekességeket talál a versenyről itt, az újdonságokról itt, a hivatalos versenynaptárat pedig itt találja.

 
Címkék: póker,