Elpusztult a világ egyetlen pókerező kutyája

2014-09-29
A pókervilág kevés állati sztárjainak egyike, Jilli 17 éves korában, gazdái otthonában kelt át pénteken a szivárványhídon.

 

Rick Caran évekkel ezelőtt az utcán kóborolva talált rá a kiéhezett kis Yorkshire terrierre, akin sem nyakörv, sem másmilyen azonosító jel nem volt. Carannak megsajnálta a kiskutyát, és hazavitte. Azóta elválaszthatatlanok voltak, és a férfi minden este körülbelül 20 percet gyakorolt a kutyával különféle trükköket. Az egyik ilyen mutatvány, a pókeres trükk világhíres lett, miután a youtube-on többszázezres nézettséget ért el.  

 

 

Ezután Jilli igazi sztár lett, még Las Vegasban is fellépett, és több tévéműsorban és reklámban is szerepelt. Olyan óriási nézettségű amerikai showkba is meghívták, mint a Good Morning America, a Today és az Animal Planet csatorna Dogs 101 című műsora.

 

„Voltunk Olaszországban, Svédországban, rengeteg helyen, és az emberek mindenhol odajöttek, és a nevét kiabálták.” – mesélte a most 69 éves Caran. Bárhol is jelentek meg, a cuki kis pókerező kutya megőrjítette a közönséget. Gazdája a fellépésekből származó bevétel egy részét jótékonysági célokra fordította, számos állatmenhelyet támogatott.

 

Címkék: póker,