Elkezdődött a világ legdrágább pókerversenye

Teltházzal, 48 versenyzővel indult el tegnap a WSOP egymillió dolláros nevezési díjú Big One for One Drop versenye, ahonnan a győztes minden idők legnagyobb pókernyereményével térhet haza.

 

Az egymillió dolláros nevezési díjak 11,11 százaléka, összesen mintegy 5,5 millió dollár a Cirque Du Soleil cirkusztársaság tulajdonosa, Guy Laliberté által a harmadik világ vízproblémáinak enyhítésére létrehozott ONE DROP alapítványhoz kerül. 

 

A győztes minden idők legnagyobb pókernyereményét, 18.346.673 dollárt (több, mint 4 milliárd forintot) vihet haza, és övé lesz a világhíres óratervező, Richard Mille által megálmodott WSOP bajnoki karkötő is. Ez a 18 millió dollár egyébként a profi bokszot kivéve minden más sportágban is rekord nyereménynek számít. Még a második helyezettnek járó több, mint 10 millió dollár is minden idők harmadik legnagyobb pókernyereménynek számít, a Jamie Gold 2006-os WSOP győzelméért járó 12 millió mögött.

 

48 üzletember, profi- és hobbipókeres fizette be az 1 millió dolláros beugrót, indul például a One Drop létrehozója, Guy Laliberté is, aki minden idők legnagyobb online vesztője (csak a Full Tilt Pokeren több, mint 26 millió dollárt vesztett). Ő tehát egészen biztos a halak raját szaporítja, de klasszisokban sem lesz hiány – legalább 13 WSOP bajnok is odaül a 8 asztal egyikéhez.

 
 
 
Címkék: póker,