Elkezdik a Full Tilt Póker amerikai károsultjainak kifizetését

2014-01-30
2011. április 15-e azaz a Fekete Péntek néven elhíresült nap óta várnak az amerikai pókerjátékosok befagyasztott pénzeikre, összesen nagyjából 150 millió dollárra.

 

A fulltiltpokerclaims.com weboldalon tavaly november 16-ig kellett igénybejelentést tenni azokak, akiknek a pénze bentmaradt a Full Tilt számláján, miután az amerikai kormány végleg bekeményített az online pókerrel szemben. 1,4 millió amerikai regisztrált játékoshoz küldtek ki felszólítást az igénybejelentésre, és 41 ezren éltek is a lehetőséggel, hogy sokmillió dolláros igényüket benyújtsák.

 

Eddig 30 ezer igényt vizsgáltak meg és nyilvánítottak jogosnak mintegy 82 millió dollár értékben, és az oldal közlése szerint február folyamán meg is fogják kapni pénzüket, ami átlagosan egy játékosra számolva 2700 dollárra rúg.

 

Azokat az igényeket, melyeknek jogosságát nem tudták egyből megállapítani, továbbra is vizsgálják, azok kifizetésére egyelőre nem tudnak határidőt mondani. John Pappas, a Pókerjátékosok Szövetségének igazgatója szerint aki valamilyen okból eddig még nem nyújtott be kártalanítási igényt, még mindig nem késő felébredni, a most beérkezetteket is megvizsgálják még annak ellenére,hogy a határidő novemberben lejárt.

 

Címkék: póker,