Elítéltek egy online szerencsejáték-bónusz csalót

2012-04-05
A bíróság bűnösnek találta bónusz-csalás vádjában a 35 éves plumstead-i Andrei Osipau-t. A vád szerint a férfi hamis útleveleket, személyi igazolványokat és közmű-számlákat használt fel arra, hogy különböző online szerencsejáték számlákat nyisson.

 

2011 februárjában egy online szerencsejáték szolgáltató két olyan brit útlevelet kapott néhány perc eltéréssel, amin ugyanaz a kép szerepelt – a cég jelentette a gyanús dokumentumokat a Szerencsejáték Szövetségnek, ők átadták az ügyet a Szerencsejáték Egységnek, akik nyomozást indítottak.

 

Osipau közel 80.000 fontot (28,5 millió forintot) keresett online szerencsejátékkal a hamis dokumentumok segítségével. A lopott személyazonosító iratokkal online számlákat nyitott, hogy kihasználja a szolgáltatók által ajánlott bónuszokat.

A csalással szerzett összegek kiutalásához Osipau online fizetési szolgáltatókat használt, amik segítségével az összegeket álneveken nyitott bankszámlákra utaltatta.

 

Osipau-t a Szerencsejáték Egység, a Project Amerhill és a Brit Szerencsejáték Szövetség közös nyomozását követően tartóztatták le, mely során a nyomozók több, mint 5.900 útlevél, személyazonosító okmány, közműszámla és bankszámla kivonat másolatát találták meg, melyek amerikai, kanadai, ausztrál és új-zélandi állampolgároké voltak.

 

A férfit – aki  bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban – a Southwark-i bíróság 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.