Életéért küzd az 1 milliárdos versenyló

2013-11-15
Ausztrália legdrágább csikója – Black Caviar tavasszal 5 millió dollárért elkelt féltestvére – kritikus állapotban van, miután egy pókcsípést követő kezelés allergiás reakciót váltott ki nála.

 

A 25 futam után veretlenül visszavonult ausztrál csodakanca, Black Caviar anyai féltestvérét (Redoute’s Choice x Helsinge) áprilisban, az Inglis Easter Yearling árverésen vette meg rekordáron a BC3 Thoroughbreds. Jimmy a tervek szerint jövőre állt volna versenybe, azonban szerdán a Werribee Állatkórházba került, miután megcsípte egy pók. Antibiotikumos kezelést kapott, mely azonban sajnos allergiás reakciót váltott ki szervezetében. Az allergiás reakció után laminitisz, savós pataírhagyulladás alakult ki nála – ugyanaz, amivel Overdose is szenvedett karrierje során.

 

A ló válságos állapotba került, jelenleg az életéért küzd. Pár órája megröntgenezték, de sajnos semmiféle javulás nem történt az állapotában. A ló tulajdonosainak szóvivője, Simon Marshall elmondta, hogy jelenleg úgy néz ki, hogy még ha túl is éli a ló, csoda lenne, ha valaha is versenyezni tudna. 

A közösségi oldalakon több ezren küldték el jókívánságukat, mi is ezt tesszük: Jobbulást, Jimmy! 

 
 
 
Frissítés 2013. december 29.:
Jimmy állapota a két hónapos intenzív terápia ellenére sem javult, és a mai napon sajnos elaltatták.
Címkék: lóverseny,