Elégedett a TippmixPróval a Szerencsejáték Zrt

2014-05-21
A vállalat öt évvel számolt, de a jelenlegi dinamikus növekedéssel úgy tűnik, ezt korábban is elérhetik. A cég idén 10 milliárd forint bevételt vár a sportfogadási oldaltól.

 

Az idei év első húsz hetében a papíralapú Tippmix árbevétele közel 30 százalékkal haladta meg a tavaly azonos időszakit, az egy éve indult Tippmixpro teljesítménye pedig jelentősen túlszárnyalta az idei évre vonatkozó elvárásokat - írta a Világgazdaság szerdai száma a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása alapján.

 

A Tippmixpro oldal indulásakor ötéves megtérüléssel kalkuláltak, ám a jelenlegi növekedési ütemmel ezt már akár korábban is elérhetik. A Tippmixpro 2013 májusa és decembere között 5,5 milliárd forint árbevételt produkált, ennek 25-30 százaléka az élő fogadásokból származott. Ez az 5,5 milliárd forint ugyan elsőre nagyon soknak tűnik, de mint korábbi cikkünkben rávilágítottunk, komolyabban utánaszámolva, már korántsem olyan fényes eredmény, hiszen 2013-ban a Tippmixpro csupán nagyjából annyit hozott a konyhára, mint amennyit a sokak által már temetett TOTÓ 2012-ben.

 

A Tippmixpro játékosainak száma 2013-ban már meghaladta a 40 ezret, az összes egységnyi fogadás száma közelített a 16 millióhoz. A cég az idén 10 milliárd forint bevételt vár a sportfogadási oldaltól, melynek indulása meglehetősen döcögősre sikeredett. Az eredetileg 2012. júniusára tervezték az indulást, de az olasz Lottomatica csoporthoz tartozó GTECH G2 csúszott a fejlesztéssel. A pályáztatás alatti licit több száz millió forintos spórolása és a fejlesztő által fizetett 105 millió forintos kötbér összessége még így is meghaladta a csúszás miatt elmaradt bevételt. Az oldal fejlesztése és 6 éves üzemeltetés összesen 422 millió forintba került.