Elbocsátások a Full Tilt Poker-nél

2011. október 25.
A Full Tilt Poker (FTP) csökkentette dolgozói számát írországi székhelyén, a Pocket Kings alkalmazottak körülbelül harmadától, 180 dolgozótól köszöntek el szerdán.

A Full Tilt Poker licencének felfüggesztését követően,augusztusban kezdett leépítésbe, ám ez akkor még csak az amerikai munkatársakat érintette, az online terem mögött álló Pocket Kings Ltd. írországi székhelyének dolgozói továbbra is alkalmazásban maradtak. Az Irish Times beszámolója szerint azonban szerdán a Pocket Kings 180 alkalmazottjától is elköszöntek, 320 fő továbbra is alkalmazásban maradt.

A hír végülis nem meglepetés, hiszen az Irish Times már szeptember közepén megírta, hogy az FTP 250 Pocket Kings alkalmazott elbocsátását tervezi, csökkentve jelenlegi kiadásait, hiszen a teremnek június 29. óta nincs bevétele.

Néhány elküldött dolgozó válaszolt a twoplustwo.com fórumán feltett kérdésekre, elbeszélésük szerint a Pocket Kings irodáiban nagyon rossz a hangulat, bár eddig megkapták a fizetésüket. A korábbi juttatások, például az ingyenes büfé, eltűntek. Az osztályok közül a játékosokhoz kötődőket érintette leginkább az elbocsátás, például a pénztárat és az ügyfélszolgálatot. A termékfejlesztési osztályon még mindig dolgoznak, sőt a promóciós osztályon is bónuszokat készítenek elő az új és régi játékosoknak, amelyek részben a következő Full Tilt Online Poker Serieshez kötődnek.

Az egyik elbocsátott dolgozó arról is beszélt, hogy a Project Coyote szerint Full Tilt Poker a szintén dublini székhelyű Facebookon keresztül próbálta volna kiterjeszteni játékosbázisát: a Zyngához hasonlóan ingyenes játékot kínált volna a közösségi oldalon, és a játékpénzes ügyfelet valódi pénzessé konvertálva a világ legnagyobb pókertermévé vált volna. Ezt a máig élő tervet azonban szupertitkossá nyilvánították, mert azt gondolták, túl nagy lehetőséget kínálna a vetélytársaknak, ha ez a terem szüneteltetése idején kerül napvilágra. Ennek megfelelően az erről szóló twoplustwo topikot törölték, ám eddigre ez már kezdett elterjedni a neten.

AzFTP, a Bernard Tapie Csoport és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma között továbbra is tart az egyeztetés a terem újraindításának érdekében.


Címkék: póker,