Egyre több sztár dönt úgy, hogy kihagyja a műkörcsolya-vb-t

2014-03-04
A szocsi olimpián aranyérmes Meryl Davis, Charlie White jégtáncos duó sem utazik el Japánba, a március végén sorra kerülő műkorcsolya-világbajnokságra.

 

A címvédő amerikai páros hétfőn jelentette be, hogy nem versenyez majd a szaitamai eseményen, pályafutásuk jövőjével kapcsolatban pedig White annyit mondott, "még bármi megtörténhet."

 

Az ötkarikás győztes kettőst Alexandra Aldridge és Daniel Eaton helyettesíti a vb-n, ők ötödikek lettek a januári amerikai bajnokságon. A negyedik helyezett Madison Hubbell és Zachary Donohoue azért nem utazik Japánban, mert a duó női tagjára csípőműtét vár. Az Egyesült Államokat további két páros, Madison Chock és Evan Bates, valamint egy testvérpár, Maia és Alex Shibutani képviseli jégtáncban a szaitamai vb-n.

 

Davis és White az első amerikai jégtáncos kettős, amely olimpiai aranyérmet nyert. White a hétfői sajtóközleményben úgy fogalmazott, ötkarikás sikerüket az elmúlt négy év tökéletes befejezésének és pályafutásuk csúcsának tekintik.

 

Hiányozni fog a vb-ről egy másik nagy esélyes páros is. A Tessa Virtue, Scott Moir kanadai duó, amely olimpián 2010-ben arany-, idén, Szocsiban ezüstérmes volt, világbajnokságon pedig 2010-ben és 2012-ben győzött, várhatóan visszavonul.

 

Forrás: MTI

Címkék: téli sportok,