Egyik klub sem bűnös a török bundabotrányban

2012-05-08
Meglepő eredménnyel zárult a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) bundabotránnyal kapcsolatos vizsgálata. Yildirim Demirören, a TFF elnöke hétfői bejelentette, hogy egyik klubot sem kell megbüntetni a tavalyi szezonban történt meccsmanipulációk miatt.


A hatharom.hu értesülései szerint a török szövetség 10 hónapon keresztül vizsgálta a tavalyi szezon eredményeit, miután felmerült a gyanú, hogy a Fenerbahce elnöke gyakorlatilag megvásárolta a csapat bajnoki címét. 2011 nyarán 93 embert tartóztattak le az ügyben, csúszva kezdődött a bajnoki szezon, a manipulációs lehetőségek csökkentése érdekében rájátszást vezettek be, és a Fener helyett a Bajnokok Ligájában a Trabzonspor indult.

Aziz Yildirim klubelnököt 147 évi börtönbüntetésre ítélték, rajta kívül 10 embert tiltottak el egy és három év közötti időszakra a labdarúgástól. 


Az UEFA már 2011 őszén komoly nyomást igyekezett gyakorolni a TFF-re, és igen nagy esély van rá, hogy nem fogja elfogadni a vizsgálat eredményeit. A szövetség tehát a török klubok és a válogatott nemzetközi sorozatokból való kizárását kockáztatja.


Forrás: HatHárom