Egyenlített az NHL-döntőben a Boston

2013-06-16
Hosszabbításban nyert 2-1-re a Chicago Blackhawks otthonában, az állás 1-1 az egyik csapat 4. sikeréig tartó csatában.

 

A három nappal ezelőtti, háromszori hosszabbításban megnyert összecsapás után nekiugrott ellenfelének a Chicago, és sorra dolgozta ki a helyzeteit, majd egy kapu előtti kavarodást Patrick Sharp zárt le góllal a 12. percben. A csatárnak ez volt a 9. találata a playoffban, amellyel holtversenyben az élen áll. A hazaiak az egész első harmadban óriási fölényben voltak, de a folytatásban Tuukka Rask mindent védett.

 

A második játékrészben már kevesebb ziccer akadt, és a 35. percben, kissé váratlanul egyenlített a 2011-ben bajnok Boston. Daniel Paille szép csele után a kapu elé berobbanó Chris Kelly talált be. A csatárnak ez volt az első gólja az idei rájátszásban. Még a szünet előtt a bostoni Brad Marchand emberhátrányban lépett ki, és kísérlete a kapuvasról pattant félre.

 

A harmadik harmadban a vendég volt enyhe mezőnyfölényben, azonban a kapuk érintetlenek maradtak, így - akárcsak a nyitó meccsen - jöhetett a hirtelen halál. A ráadás elején nagyon szorongatott a Bruins, újabb kapuvasat lőtt, illetve Corey Crawford védett remekül. A 74. percben a 2010-es Stanley Kupa-győztes Blackhawks játékosai nem tudtak felszabadítani, a megszerzett korong Paille elé került, aki a kapuvas segítségével betalált, eldöntve így a finálé második felvonását.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: jégkorong,