Egy nyerő kombináció a Dubai World Cup-on

2012-03-21
Amerika legjobb női zsokéja, Chantal Sutherland és Game On Dude komoly esélyese lehet a Dubai World Cup-nak.

 

 

A kanadai származású Miss Sutherland volt a Bob Baffert által felkészített Game On Dude zsokéja annak legutóbbi öt versenyén. Ő ült a nyeregben akkor is, mikor 2011-ben ez a nagyszerű herélt betört a legmagasabb szintre, és megnyerte a Santa Anita Hadicap-et (G1).

 

Game On Dude akkor csak egy orrhosszal nyert, és azóta is többször ért célba ilyen csekély különbséggel. Orrhosszal veszített istállótársa, First Dude mögött mikor tavaly júliusban a Hollywood Gold Cup-on (G1) összemérték erejüket, és fél testhosszal verte Awesome Gem-et a Goodwood Stakes-en (G1) októberben.

 

Ezzel az eredménnyel vett részt Észak-Amerika legnagyobb lóversenyén, a híres Breeders’ Cup Classic-on (G1) Kentucky-ban. Ekkor is Chantal Sutherland utazott vele, mert Baffert nem akart zsokét váltani erre a nagy eseményre.

A nyerő formulához való ragaszkodás végül kifizetődött, mivel Chantal kitűnő lovaglással kezdettől fogva az élen állt Game On Dude-dal 12 kihívója előtt. Mikor a célegyenesbe érkeztek, tisztán látszott, hogy még rengeteg ereje van, levert minden támadást, azonban ekkor Drosselmeyer szárnyra kapott és túl erősnek bizonyult - végül másfél testhosszal nyerte a versenyt.

Chantal Sutherland élete legjobbját lovagolta, és ugyan veszített, de azzal, ahogyan ezt a nagy lehetőséget kezelte, nemzetközi elismerést szerzett.

 

Game On Dude ezzel befejezte 2011-es szenzonját, és hosszú pihenőt kapott. Baffert februárban állította őt ismét rajthoz Santa Anita-ban, a 9 furlong-os San Antonio Stkakes-en (G2), ahol ő volt az egyértelmű favorit. Sutherland-nak ezúttal nem kellett aggódnia.

Ez alapján a futása alapján Game On Dude talán még jobb idén, mint volt. Profilja a telivérekre jellemző módon azt mutatja, hogy a korral egyre jobb lesz. Ötévesen pont készen áll a Dubai World Cup-ra.

 
Címkék: lóverseny,