Egy angol nyugdíjas 12 millió forintnyi tétet tett fel a konzervatívok győzelmére

2015-04-30
Ez az eddigi legnagyobb, politikai párt győzelmére tett fogadás a szigetországban. Ha bejön, a 30.000 fontból 210.000 lesz.

 

Angliában nagy hagyománya van, és igen népszerű a sportfogadás, de egyre többen próbálkoznak a különböző politikai vagy társadalmi témájú fogadásokkal is. Ilyen például a második királyi baba érkezése, melyet már nagyon várnak az angol fogadók, de a másik forró téma a nemsokára napirendre kerülő választás is.

 

Így történhetett, hogy szemtanúk szerint egy „jólszituált”, nyugdíjas korú gentleman a héten besétált  egy Glasgow-i Ladbrokes fogadóirodába, megkérdezte, milyen eséllyel lehet fogadni a konzervatív párt győzelmére, majd amikor megtudta, hogy 7/1-es szorzóval teheti meg tétjét, a kabátja zsebéből előhúzott 30.000 fontot (kb. 12,6 millió forint), ropogós 50-esekben.

 

Az eladó szerint a férfi „tudta, mit csinál”, magabiztos, és nyugodt volt.  Az irodában tartózkodók szerint a férfi jólöltözött, ápolt volt, és jól-informáltnak nézett ki. 

 

Méghozzá annyira, hogy a fogadóirodák egyből meg is változtatták a Tory-k győzelmének esélyeit 6/1-re, míg az, hogy egyik párt sem tud többségi győzelmet alkotni 10/1-es esély helyett mostantól 8/1-es eséllyel fogadható.

 

A Ladbrokes-tól Alex Donohue azt nyilatkozta, hogy meglepődtek azon, hogy éppen Glasgow-ból (Skócia) kapott ilyen magabiztos tétet Camerun pártja. Megerősítette, hogy amennyiben tényleg nyernek, az anonimus fogadó szép summával mehet haza.

Címkék: fogadás,