Egy Fideszes képviselő beismerte a trafikpályázatok párton belüli véleményezését

2013-04-30
Szekszárdon politikai egyeztetésen véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők - erről Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő beszélt a hvg.hu-nak adott, kedden megjelent interjúban. Az állatorvosként dolgozó képviselő szerint hosszú távon a Fidesz érdekét szolgálja, hogy beszél a történtekről.

 

Az önkormányzati képviselő azt mondta: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. 

 

"A polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája, kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. (...) Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, (...) úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás" - mondta a helyi képviselő.

 

Arról is beszélt, azért hozza nyilvánosságra a történteket, mert arra a meggyőződésre jutott, hogy a Fidesznek hosszú távon azzal teszi a legjobbat, ha mindezt elmondja.

 

Szerinte a Fidesznek nagyon komoly erkölcsi és szellemi tőkéje van, ami jóval fontosabb tényező volt a 2010-es győzelemben, mint bármilyen kampánytechnika vagy kampánystratégia. A másik oldalon ez az erkölcsi tőke hiányzik - tette hozzá.

 

Úgy látja, mivel a jelenlegi ellenzék erkölcsileg teljesen vállalhatatlan, és nem jelent semmilyen veszélyt a Fideszre, ez oda vezetett, hogy "olyan döntéseket hozunk, amelyek nem helyesek, és sajnos akár odáig is elvezethet, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak".

 

"Ha a Fideszből senki nem vállalná azt a véleményt, hogy ez a döntés nem helyes, akkor az egy lassú agónia kezdete lenne a párt számára. (...) Ha ezt nem vállalná fel senki, akkor nagyon könnyen a baloldal sorsára juthatna a párt" - fogalmazott a szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő.

 

Forrás. MTI/ hvg.hu

 

Címkék: dohánykoncesszió,