Előreengedték a sorban, így ő kezében landolt a 133 milliárdos lottószelvény

2013-06-06
Egy 84 éves floridai asszony, Gloria MacKenzie nyerte a Powerball lottó 590 millió dolláros főnyereményét - közölte szerdán az amerikai média.

 

Ez volt minden idők második legnagyobb amerikai lottónyereménye, de a hölgy minden idők legszerencsésebb egyedüli nyertese az országban. A floridai törvények értelmében a nyertes nevét kötelező volt nyilvánosságra hozni.

 

Gloria MacKenzie a nyertes szelvényt a 13 ezres lakosú Zephiryllisben vásárolta, mindössze néhány órával a május 18-i húzás előtt. A Florida Lottery illetékesei szerint egy férfi maga elé engedte a sorban az asszonyt, aki így vihette el a csillagászati főnyereményt. Gloria MacKenzie a nyertes szelvényen felül korábban további négyet is vásárolt.

Az asszony a részletekben, életjáradékként kifizetendő teljes summa helyett az egyösszegű kifizetést választotta, ami adózás előtt 370,8 millió dollárt (83,75 milliárd forint) jelent. 

A nyertesnek 60 napja volt arra, hogy bejelentse, nyereményét egy összegben kívánja felvenni, amennyiben a 30 éven át tartó életjáradékban való kifizetést választja, várhatott volna novemberig.  

Az 13 ezer lakosú floridai városkában mindenki ismeri egymást, és az elmúlt két hétben lázas találgatás folyt arról, vajon ki nyerhette a hatalmas összeget. A hölgy nem ment el a sajtótájékoztatóra, hogy hatalmas csekkével a kamerák előtt pózoljon, helyette egy közleményt adott ki: "Hálásak vagyunk az áldásért, hogy a Powerball lottó jackpotját megnyerhettük. Reméljük, hogy a közvélemény és a sajtó tiszteletben fogja tartani magánszféránkat a családunk nyugalma érdekében." 

Gloria C. Mackenzie és ügyvédje a továbbiakban leszögezte, hogy a nyertes semmiféle további interjút nem kíván adni, a sajtó ne zaklassa őket megkereséseivel.

 

 

A legnagyobb amerikai lottónyereményen, 656 millió dolláron, a Mega Millions nevű lottó 3 nyertese osztozott Illinois, Kansas, illetve Maryland államból.

  

Forrás: MTI