EXKLUZÍV – Tombolt a vihar a Kincsem Parkban is, felfüggesztették a fogadást

2015-07-09
A Kincsem Parkot sem kímélte a fővárost elért szerda délutáni hatalmas vihar: megrongálódtak a műholdvevő antennák, beázott az új főépület, a fogadást még csütörtökre is fel kellett függeszteni – tudta meg a Fortunaweb.

 

„A hatalmas szél kidöntötte azokat a parabola antennákat, amelyeken keresztül a francia és az angol lóversenyfutamokat átvesszük ” – tájékoztatta honlapunkat telefonon Horváth Zalán, a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezető-helyettese. Hozzátette: a fogadási rendszerrel nincs semmi baj, az továbbra is működik, videojel azonban nem érkezik kintről. 

 

„Mivel a fogadók nem szeretnek úgy játszani, hogy nem látják a futamokat, ezért inkább úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a fogadást” – indokolta a történteket Horváth Zalán.

 

Ez szerdán délután fél hat előtt öt perccel történt, de a szüneteltetés még július 9-én, csütörtökön is érvényben maradt. A Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. a Kincsem Park honlapján arról tájékoztatta a fogadókat, hogy a július 8-án 17.25 utáni, valamint a július 9-i futamokra kötött fogadásokat a Totalizatőr névértéken visszafizeti nekik.

 

Horváth Zalán elmondta még, hogy a nagy eső miatt több helyen beázott az új épület legfelső szintjén található Panoráma Étterem. A helyreállítási munkálatokat jelenleg is végzik, s az ügyvezető-helyettes bízik abban, hogy pénteken már visszaáll a régi rend, s újraindíthatják a fogadásokat.

 

A Fortunaweb megkérdezte, hogy a vihar nagyságrendileg mekkora kárt okozott a Kincsem Parkban, de mivel a kárfelmérés csütörtökön még tartott, Horváth Zalán erre egyelőre nem tudott válaszolni. 

 

A Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezető-helyettese arra is kitért, hogy a történtek nem érintik a július 11-én, szombatra kiírt hazai ügetőfutamokat, azokat a terveknek megfelelően megtartják.

 
Pósfai Gyula