Duplicate póker a Londoni Szellemi Sportok Fesztiválján

2011-11-18
A tegnap kezdődött London Mind Sports Festival-on (Londoni Szellemi Sportok Fesztiválja) a póker is szerepet kap - nemzetközi csapatversenyt és egyéni bajnokságot is rendeznek.

Az International Federation of Poker (IFP) Nations Cup póker csapatversenyt rendez a november 17-én kezdődött London Mind Sports Festivalon. A versenyen 12 csapat vesz részt, köztük a házigazdák, USA, Németország, Franciaország, Spanyolország és Ausztrália válogatottja. Érdekesség, hogy a Zynga is indít egy csapatot. Kapitányuk a közösségi menedzser Jennefer Gallenberger lesz, aki néhány kiválasztott Zyngás amatőr játékost fog irányítani.

A verseny több okból is érdekesnek ígérkezik. Az egyik a számos neves induló, például Barny Boatman, Sam Holden, Jake Cody, James Akenhead, Sam Trickett, JP Kelly és Liv Boeree képviseli Nagy Britanniát, míg Barry Greenstein, Isaac Haxton, Jennifer “Jennicide” Leigh, Vanessa Selbst, Matt Matros, Antonio Esfandiari és Ali Eslami az USA-t.

A másik ok a verseny formátuma. Mivel szellemi sportok fesztiváljáról van szó, a szervezők igyekeztek minimálisra csökkenteni a szerencsefaktort, ezért a verseny duplicate póker rendszerben zajlik. Vagyis a torna minden asztalán ugyanazokat a lapokat kapják az azonos pozícióban ülő játékosok, és a cél, hogy több zsetont szerezzenek az egyes leosztásokban, mint az azonos széken ülő, azonos lapokkal játszó ellenfeleik. 

A Nations Cup mellett november 19-én egy $500.000 díjazású freezout tornát is rendeznek, ezen 130 meghívott top profi vesz részt. A győztes $250.000-ral gazdagodik.

Címkék: póker,