Döntött a bíróság: nem kell kifizetni a 90 éves nagyi 9 milliárdos nyerőgépes nyereményét

2015-04-27
A 90 éves asszony még 2011-ben nyert 41 millió dollárt egy iowai kaszinó nyerőgépén, azonban a bíróság most úgy döntött, hogy csak 1,85 dollárt kell kifizetni számára, mert a hatalmas nyeremény a gép meghibásodásából eredt.

 

Pauline McKee teljes joggal hihette azt 2011 júliusában, hogy megütötte a főnyereményt, miután a waterloo-i Isle Hotel Casino „Miss Kitty” elnevezésű nyerőgépén lévő képernyőn az a felirat jelent meg, hogy megnyerte a 41.797.550 dolláros bónuszt. Mikor azonban értesítette a kaszinó munkatársait a nyereményről, ők azt mondták, hogy ez szoftverhiba lehet, és nem fizették ki az összeget. 

 

Az asszony pert indított, és most pénteken az iowai legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy McKee asszony - akinek egyébként 13 unokája van – valójában csak 1,85 dollárt nyert, annyit amit a gépen megjelent szimbólumok állása szerint normálisan kapnia kellett volna. 

A bíróság a döntésében úgy indokolt, hogy a kaszinónak nem kell kifizetnie a 41 millió dollárt, mert a játék szabályai szerint a maximális nyeremény 10 ezer dollár, bónusz pedig nincsen.

 

 

„Az elejétől fogva kételkedtem, hiszen ez rengeteg pénz egy penny-s géphez képest.” – nyilatkozta McKee asszony a döntés után a Chicago Tribune-nek. „Persze reménykedtem, hogy a pénzből majd segíthetek a gyerekeimnek, de nem így történt.”

 

Edward Mansfield bíró szerint a játék szabályzata és nyereményjegyzéke, mely a gép mellett látható, szerződést jelent a kaszinó és a játékos között. Ez a szerződés kötelező érvényű, függetlenül attól, hogy a játékos elolvasta-e a szabályokat, vagy sem. „Az az üzenet, mely megjelent a képernyőn, jelezvén, hogy az ügyfél 41 millió dolláros bónuszt nyert, indokolatlan ígéret volt. Az, hogy a kaszinó nem fizette ki az összeget, nem fogható fel szerződésszegésnek.”

 

 

Stacey Cormican, a kaszinó egyik ügyvédje szerint ez a döntés méltányos az iowai szerencsejáték piac számára. „A kaszinóknak ki kell függeszteniük a szabályzatukat, és ennek megfelelően kell működniük. Ha egy ügyfél vagy a kaszinó ezeket a szabályokat megváltoztathatná a játék közben, teljes káosz alakulna ki.” – nyilatkozta. 

Cormican szerint a kaszinó csődbe jutott volna, ha a bíróság McKee javára dönt. Egy 41 millió dolláros kifizetés körülbelül a kaszinó egyéves tiszta játékbevételének a felét jelenti.

 

McKee asszony természetesen nem örül a döntésnek, azt nyilatkozta, hogy nem valószínű, hogy a közeljövőben ismét betér ebbe a kaszinóba.