Dől a pénz az illegális online oldalakhoz, az állam nem kap belőle

A hazai pénznyerősök viszont csődben
A Nol.hu utánajárt, hogy hány külföldi online szerencsejáték oldal folyamodott engedélyért január óta a Szerencsejáték Felügyeletnél.

 

A kormány 82 milliárdot vár, de nem úgy néz ki, hogy ez teljesülni fog. A Nol cikkét itt olvashatja.

 

Megjegyeznénk, hogy a külföldi szolgáltatók még a legnagyobb igyekezettel sem tudtak volna engedélyért folyamodni, hiszen ezen a területen is várat még magára a végrehajtási rendelet, amiből kiderülne számukra, hogy milyen nyomtatványt, kinek, milyen határidővel kell beadniuk, hova és mennyi liszenszdíjat kell befizetniük. Mindez, egy jól működő rendszer esetén, elérhető kellene, hogy legyen NAV Szerencsejáték Felügyelet honlapján, ahol azonban jelenleg egy szó sem esik minderről.

 

Másfelől érdeke sincs igazán a szolgáltatóknak, hogy folyamodjanak a magyar liszenszért, hiszen a túlságosan korlátozóra sikeredett, felemás jogszabály értelmében csak kínálatuk egy kis részét (a pókert és a lóversenyfogadást) tudnák legjobb esetben is legálisan szolgáltatni a magyar játékosok felé.

 

Nem csoda tehát, ha nem nagyon kapkodnak, hogy ilyen körülmények között legalizálják tevékenységüket, és adót fizessenek a magyar államnak.