Denman visszavonul egy edzésen szerzett sérülés miatt

2011-12-13
Hivatalosan is bejelentették, hogy a legendás National Hunt versenyló, Denman visszavonul.

A 11 éves, „Tank” becenévre is hallgató gyönyörű csodaló a Lexus Chase versenyre való felkészülés közben szerzett ínszalag sérülést. Trénerének, Paul Nicholls-nak nem volt más választása, mint véget vetni  a valaha volt egyik legjobb versenylova karrierjének.

“Borzasztóan sajnálom, de be kell jelentenem Denman visszavonulását” mondta Nicholls. „A röntgenfelvétel egy kisebb károsodást mutatott ki  az ínszalagján. Denman örökre legenda marad itt Ditcheat-ben.”

Nicholls elmondta, hogy a ló szerdán még teljesen jól volt, aztán csütörtökön lesérült, és a röntgenvizsgálat megerősítette az ínszalag sérülést. A ló trénere azt is elmesélte, hogy a hír Denman tulajdonosa, Paul Barber számára volt különösen elkeserítő. „Épp egy interjút adott az At The Races-nek arról, hogy mennyire várja, hogy Írországba menjenek, és aztán el kellett mondanom neki a hírt.”

„Ez egy kegyetlen játék. A mai nap egy korszak végét jelenti Ditcheat számára. Kiábrándító helyzet, ugyanakkor büszke vagyok arra, amit ez a ló véghezvitt, és végülis egyben került ki belőle. Ha a versenyen sérül meg, az sokkal rosszabb lett volna. A sérülés nem komoly, és ha fiatalabb lenne, a következő évben már újra versenyezhetne.”Három héttel 12. születésnapja előtt Denman szép és teljes karriert tudhat maga mögött – 14 versenyt, és ezzel 1,4 millió fontnyi (504 millió Ft) díjat nyert meg. Három évvel ezelőtt egyszer már majdnem véget ért a karrierje, mikor szívproblémát diagnosztizáltak nála.
Denman híres volt arról, hogy állandó csatában állt istállótársával, Kauto Star-ral, hogy melyikük a jobb ló. Karrierje fénypontja többek között a 2008-as Cheltenham Gold Cup, a 2007-es Lexus, a 2007-es és 2009-es Hennessy Gold Cup, a 2008-as Aon Chase és a 2007-es Royal & SunAlliance Chase kupák megnyerése.


Címkék: lóverseny,