Darts: Barátok a fináléban

2021-07-25
A 2021-es Darts World Matchplay fináléjába két jó barát jutott be, van den Bergh és Wright pedig messze a legjobb játékot nyújtotta az elmúlt pár napban.

D. van den Bergh - P. Wright

Darts - WM döntő

 

Online sportfogadás tipp:  Legek száma 30,5 felett

Unibet odds: 1,45

Kezdés: 2021.07.25. 21:30

 

Dimitri van den Bergh a World Matchplay előző kiírását megnyerte, és esélye van címet védeni. Nem akármilyen teljesítmény, ebben az erős mezőnyben ismét a döntőbe jutni. A belga darts-os nagyon jól dobált az elmúlt napokban, bár a kiszállóknál picit megingott néha, azért az pár leget ellenfelére rávert. Jól játszott, de nála is jobban Peter Wright

Wright ugyanis nem viccelt, minimum 6 leget minden ellenfelére rávert, az elődöntőben szombaton van Gerwent is oktatta, pedig van Gerwen most tényleg régi önmagát idézte. Így sem volt esélye. Wright a meccs közepén volt kisebb hullámvölgyben, amikor Gerwennek volt egy 4-1-es szériája, viszont a találkozó 11-9-nél ismét egyoldalú lett, mivel a tarajos skót megint a gázpedálra lépett. Szinte nem volt kör, ahol ne jött volna két tripla, így 17-10-zel jutott a fináléba. Wright 110 feletti átlagot dobott egy ilyen maratoni meccsen, hozott egy 46%-os kiszállózást.

Wright nagyon stabil, és az van den Bergh is, de ő sokszor csak magára erőlteti, álarcot vesz fel, Wright viszont kemény, mint a beton. Az elődöntőben is egy picike megingása volt, de egy ilyen hosszú meccsen ez törvényszerű.

Wright és van den Bergh a koronavírus első hulláma alatt egyébként jó barátságot kötött, hisz amikor Angliában a se ki- se be szabály meghozták, lezárták a határokat, akkor Wright saját otthonában szállásolta el a belga játékost, és hónapokig élvezte a Wright-család vendéglátását. Persze ez Peternek is kapóra jött, hisz így kapott egy edzőpartnert, méghozzá egy olyan edzőpartnert, aki húzni tudta őt, és ez igaz fordítva is. Látszik, hogy a két játékos most a világ tetején, hisz a döntőben találkoznak. Igazán szoros, igazán feszült is izzasztó találkozó talán nem is volt itt az utolsó napokban, de a döntő biztosan az lesz.

A mi tippünk, hogy itt a vesztes fél sem lesz bucira verte, azaz 13 leget tutira összegyűjt. Ezt a találkozót 18 nyert legig játsszák, szóval 18 leg biztosan lesz, de ez megint maratoni meccs, mindkét játékosnál lesznek jobb és rosszabb periódusok. Az viszont elképzelhetetlen, hogy itt bármelyikük is komolyabb zakóba néz bele.

Címkék: sportfogadás, tipp,